75 kw motor sorunu

kahramantürk'e katılıyorum özellikle 2. madde yanlış sarım (tel veya sipir sayısı) hatasının üzerinde durmak gerekiyor. genelde bu tip hatalar (hata olduğunu pek düşünmem) neden olabiliyor.
 
Fahri bey bir bilgi eksikliği olmuş açıklamam da.Motoru boşta çalıştırmada ki kastım motoru mekanizmadan ayıarark çalıştırığımızda normal çalışıyor.tekrar mekanizmaya bağladığımızda her hangi bir yük vermeden sistemi boşta çalıştırmayı denediğimizde yıldızda faz başına 270A. çekiyor üçgene geçer geçmez termik atıyor.
termik kaça ayarlı?
termik kontaktör girişine mi bağlı çıkışına mı?
kalkınma süresi ne kadar?
sarımı hangi bobinajcı yapıyor :D en önemliside bu bence :)
 
termik 80 A.ayarlı.kayışları söktüğümüzde yaklaşık 4 sn.de kalkınıyor daha sonra 45 A de çalışmaya devam ediyor.kayışları bağlayıp sistemi boşta çalıştırdığımızda yıldızda 270 A. çekiyor.30 sn yeye kadar denedim akım düşmüyor.üçgene geçince de termik atıyor.sarımı cezayirli bobinajcılar yapıyor.
 
arkadaşlar kumanda elemanlarını yenileme kararı aldık.burada sadece telemecanique ürünlerini bulabiliyoruz.kontaktör seçiminde d serisi mi f serisi mi seçmek daha akıllıca olur.katalogda 75 Kw karşılığı olarak lc1 d150 mi yoksa lc1 f150.(başka bir katalogda da 75 kw a karşılık lc1 d 80 vermişler????)
 
termik 80 A.ayarlı.kayışları söktüğümüzde yaklaşık 4 sn.de kalkınıyor daha sonra 45 A de çalışmaya devam ediyor.kayışları bağlayıp sistemi boşta çalıştırdığımızda yıldızda 270 A. çekiyor.30 sn yeye kadar denedim akım düşmüyor.üçgene geçince de termik atıyor.sarımı cezayirli bobinajcılar yapıyor.

üstat yıldızda sürekli 270 a ve 30sn boyunca düşmeyen bi akım karşısında hatayı niçin kumanda elemanlarında aradığını pek anlayamadım....
 
hatayı kumanda elemanlarında aramıyorum üzerindeki elemanlar çok eski sadece yenileme kararı aldık
 
tamam yenilemen de tabiki fayda var ama 30 sn boyunca 270 a çeken motorda sıkıntı var bükük ihtimalle motor sargı bağlantıları yanlış yapılmış çünkü boşta az akım çekiyor yani motorda sıkıntı olmasa o akım bir müddet sonra yıldızda da olsa yükteyken akımın düşmesi gerekirdi.ben yakın zamanda 132 kw bi motor bağlantısı yaptım gene aynı kübikserdi ve üçgene geçme zamanını biraz uzun tutmuştum ve motor daha ikiye geçmeden akımı normale düşüyor idi.kübikser dediğin zaten kayışları takılıda olsa içine taş parçaları girmen pekte yükte sayılmaz kalkışı saymaz isek e oda doğal bişi zaten...kolay gelsin.
 
29.01.2010 tarihli yazımda bahsetmiş olduğum " termiğin üçgen devresine konması " ile ilgili
şemalar ektedir.1. resim SBIK ( yanılmıyorsam Alman firması ) firmasının 1972 yılı baskılı el
kitabından,2. resim ise MOELLER firmasının 1999 baskılı el kitaplarından alınmıştır.Moeller,
Türkçe baskı olduğu için,açıklama anlaşılabilir şekildedir.Moeller kataloğun 8/39 nolu sayfa-
sında da aynı konu işleniyor.
 

Ekli dosyalar

  • SIBIK.pdf
    91 KB · Görüntüleme: 13
  • MOELLER.pdf
    231 KB · Görüntüleme: 16
  • sb0801g.pdf
    2.5 MB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize öncelikle katılımından dolayı teşekkür etmek istiyoru.internet bağlantım olmadığı için uzun zamandır siteye giremedim.Sorunumuzun çözümü için motorları söküp bobinajcıya tekrar gönderdik.kübikser motorunu kontrol ediyoruz.kırıcıya bağlı motorda rotoru tornada işlem görmüş ve zarar görmüş.yeni motor arıyoruz bulabilirsek tekrardan çalıştırmayı deneyeceğiz.çalışma aşamasında durum hakkında yeniden bilgi vereceğim.
 
normalde demeraj akımı çeker yanlız motor devirini aldıktan sonra yine yüksek amper çekiyorsa sarımında yanlışlık var yada rotor çubuklarında kırılma var motor markası tipini yazsan sana yardımcı olabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
130,073
Mesajlar
932,796
Kullanıcılar
453,068
Son üye
Mustafa6173

Yeni konular

Geri
Üst