highvoltage
Üye
bu hatalar hala devam ediyor.sanırım kimse bu hatalara ya rastlamadı ya da çare bulamadı!Ama aynı motora bağlı birisi arızalanınca değiştirdiğim diğer sürücüde aynı hataları verdi.Ve ben artık geceleri rahat uyuyamaz oldum.Çünkü sürücüler arızalanınca saat kaç olursa olsun beni arıyorlar vardiyadaki arkadaşlar.Onlarda haklı ama bu soruna bir çare bulmalıyım!Hiç kimsenin bir fikri yok mu?
Merhaba ;
Motor sıcaklık ölçümünü sargıların içdirencini ölçerek algılar, sıcaklık arttıkça direnç yükselir. konveyör tarzı motorlar genelde yüklü ve yavaş çalıştırıldıkları için motor kendini soğutamaz. 20Hz nin altına kesinlikle düşmemenizi tavsiye ederim, yada motorunuzu soğutmanız gerekir. aynı sorunu Micromaster ile yaşamıştım.
Paremetre silinmesine gelince ABB de başıma geldi eğer ki voltaj düşük yada topraklamanız sağlam değil ise silebiliyor. aynı sürücünün voltajı ve toprağı normal olan bir yerde yükleyince hiç bir problem yaşamadım.
ABB sürücünü ACH ve ACS serisini ağır şartlarda ( pompa kontrolü ) 24 saat kesintisiz kullanıyorum. neredeyse elektrik kesintileri hariç hiç durmadan 5 yıldır çalışan sürücüm var. Sağlamlık konusunda tek geçerim.
Ama Büyük firmalarda malesef sorunuza cevap almak sıkıntı
neden kendilerine bir forum sitesi yapmazlar ( örneğin DELTA forum sitesi 10 üzerinden 10 dur bence, herşey para değil insanlar ne kadar kullanmayı bilir ise o kadar çok pazarınız genişler )