Herşeyden önce elektriğin ne olduğunu bilmek gerekir. Tanımalamalarda
Elektrik madde üzerindeki elektrıon akışıdır denir bu doğrudur ama eksiktir. Elektrik aslında madde üzerindeki elektron açlığıdır. Elektron heryerde vardır ama elektron eksikliği olmaz. Olur nasıl olur bir reaksiyon sonucunda aynı anda bir reaksiyon elektron almak isterken diğer bir reaksiyonun elektron vermek istemesi gerekir. Arasına bir iletken koyarsanız bir iletkenden elektronlar bir taraftan diğer tarafa akar ve elektrik üretilmiş olur.
Ac neden depolanamaz bunu anlamak için dc akımın nasıl depolandığını ve ac dc farkını bilmek gereklidir.
Akülerin içerisinde bir takım kimyasal reaksiyonlar olur. Bu reaksiyonlar oluşabilmesi için akü içindeki kimyasalların bir kısmının artı kutuptan elektron alması diğer bir kısmınında elektron vermesi gereklidir. Yani aslında elektrik depolama diye bir kavram bildiğin kadarıyla sadece kondansatörde vardır ve çok verimsizdir. Akülerde aslında kontansatörlerde oluduğu gibi biz elektriği direkt olarak depolamayız. Aküye akım vererek kimyasal reaksiyonları tersine çeviririz böylelikle akü şarj olmuş olur. Aküyü kullanırkende artı kutup ile eksi kutup arasındaki fark kadar akünün voltaj değeri olur.
Hal böyle iken elektriği biz verimli şekilde depolayamadığımız için akülerde kimyasal reaksiyon olarak depolar kimyasal reaksiyonu tersine çevirerekte kullanırız. Bunun için bir gerilim farkı olması gereki bu sebeple dc akım olarak enerji alabiliriz akülerden. Ac akım ise bir doğrultuda ilerlemez ileri geri hareket ederek iletken(kablo) üzerinde zaten var olan elektronları iter çeker böylelikle akım oluşur.
Dinamolar elektriği kinetik enerjiyle mıknatıslar vasıtası ile elektronları hareket ettirerek üretmiş olur. Yani aslında üretilen birşey yoktur tüketilen bir şey vardır. Dinamo nötürden elektron pompalarken fazdan aldığı elektronlar neticisinde fazda bir elektron vakumu oluşur. İşte elektrik kavram tam olarak elektron eksikliğidir. O yüzden fazdan uzak durulur ki sizin elektronunuzu çekmesin.