Akü insanı ölümcül çarpar mı?

Benim biraz merakım vardı evi atölyeye çevirmiştim her gün deney yapıyordum hatta bir gün 5 watt lık bir adaptöre tersten 12 ac verdim çıkışndan 220 volt gerilim aldım kontrol kalemini dokundurunca yanıyordu çıkış kısmı kardeşime uçlarına dokun dedim 12 volt çarpmaz diye kandırdım dokununca 2 metre öteye fırladı bayağı ağlamıştı o zaman :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaslar,sorumi tam okusaniz,elim kanli sekilde dokunsam dedim. Kanli oldukta vucut direnci de minimuma dusuyor. Sadece basligi okuyub cevap vermeyiniz lutfen
 
Slm.
Arkadaşlar Öncelikle şunu belirtelim Çarpılma vakalar'da ölümcül risk faktörünü, insan vücudundan geçen gerilim değil. akım miktarı belirler. Şu unutulmamalıdır ki 24 v ile çalışan ve yüksek akımlar çekebilecek bir çok komponent vardır. Fakat insan vücut drenci deride 2000 ohm dolaylarında olup, vücudun belli bölgelerine göre değişiklik göstermektedir. Kan ise insan vücudunda en düşük drence sahiptir, fakat yinede bir drence sahiptir. 12 voltun ise bu drenci insanı öldürecek kadar yenebileceğini sanmam ama baya silkeler diye düşünüyorum.
 
İnsan vucudunu dc gerilime maruz kalması ac gerilime göre daha ölümcüldür. (elektroliz olayı.)
 
:) allahta sizi güldürsün. Nasıl bir tarikata üyesiniz ? :) şöyle bi söz var. Ac yakar dc s... sever derler. Hayırlı akşamlar
 
Slm.
Az önce okuduğum bir makalede bir kardiolog prof kalp atışlarının insan vücudunda üretilen elektrik enerjisinden sadece 1.2 mv unu kullandığını bilimsel olarak kanıtlandığından bahsediyor. Dolayısı ile 12 Volt bir enerjiye direkt maruz kalan kalp her halde patlar.

İş güvenliğini hatırlatıp konuyu ti'ye almaya gerek yok bence. İş güvenliğinde böyle ve buna benzer extrem durumlar göz önünde bulundurulmaz. Maçası yeten bileklerini keser ve anot ile katot'a tutar o zaman hem konu kapanır, hemde kendisi tatmin olur.
 
1.5v luk kalem pil seni banyoda öldürebilir. nerelere temas ettiğine bağlı. kanının tuz oranı fazlaysa direncin düşer akım artar. kişiden kişiye değişir. ama istersen 12v luk akünün - ucunu elinde tutup + kutbuna işemeyi deneyebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,084
Mesajlar
923,112
Kullanıcılar
451,379
Son üye
memis.dincsoy@berkeotomas

Yeni konular

Geri
Üst