Bu da olmadı.
Entegrenin bacakları sorun oluyor.Kaç saattir uğraşıyorum.Ters düz her türlü deniyorum.Herzamanki gibi PCB basmadığımız zaman entegrenin bacakları ile yollar düzgün gelmiyor.PCB yi mirror modda basarsak 4. bacak yerine 5. bacak eksi beslemeye gidiyor.Diğerleri de değişiyor tabi.Olmuyor hocam bir çözüm ...vardır sende
Bugün 1000uF ve 47uF Rubycon kondansatörlerim geldi.Üzerinde Made in Japan yazıyor.Firmayı beğendim.Heralde orjinal ürünler.Biraz uzun sürdü gelmesi ama firmayı beğendim.
Buradaki en büyük sorun entegrenin yerleşim şeklidir.
Biz top copper baskısı yapıyoruz, ama entegre aslında alttan monte ediliyor.
Top copper modunda o entegreyi yerleştirdiğimizde ise yine malzeme yüzeyine monte edilecek gibi oluyor. Dolayısı ile mantıklı bir yerleştirme yapılamıyor.
Bu durum profesyonel sistemlerde nasıl hallediliyor.?
İşte sana fırsat. Sanki profesyonelmiş gibi belli şekilde hareket etme şansı..
Her ne kadar bu devre çizimi oldukça basit olsa da, bu tür ters yerleşim olayının halledilebilmesi için ne yapmalısın.
PCB yi aydınger gibi şeffaf bir kağıda basacaksın. Baskı yaptığın taraf alta gelecek şekilde beyaz bir zemin üzerinde PCB üzerinde kendi çizimlerini yaparak tüm malzemelerin yerleşimini ve dolayısı ile burada entegrenin yerleşimini inceleyeceksin.
Gerekirse sanki PCB ye basmış gibi fotoğraf kağıdına çıktı alarak entegre ve bazı hassas elemanları yerleştirecek ve tüm bağlantıları kontrol edeceksin.
Diyelim ki entegre yerleşimi doğru olamıyor. Bu durumda entegreyi kütüphanden değil tüm bacaklarını kendin oluşturarak bacakların nerelere hangi şekilde yerleştiğini ve numaralandırılmasını yapacaksın.
Önceki PCB ile terslik varsa doğru olan yerleşimi yaptığındaki bacak numaralarının bağlantılarını yeniden yaparak doğru yolları ve bağlantıları yapacaksın.
Ama bu şekilde uğraşmak istemiyorsan basit bir yol daha var.
Örneğin entegre alttan monte edildiğinde ters çıkıyor, ama üstten monte edildiğinde doğru oluyor.
Bu durumda ya entegreyi PCB nin lehim yüzeyinden lehimlersin, Ya da alttan entegrenin tüm bacaklarını ters yüz ederek (Bacaklarını yazı tarafına kıvırarak) entegreyi alttan monte edersin.
Gondansatörleri ben de beğendim.