Ben yanlış anlamışım.Haklısınız zaten o pin header konnektörler op-amp devresinin devamı line şasesine bağlı olmaz.Bu şase bağlantısı düzelttim .Ayrıca diğer şase kannektör bağlantısını yaptım ama röle şasesinden ayrı.Op-amp giriş şasesini mümkün mertebe düz hat ile ana şase yoluna birleştir.
Tamamdır.Ben yanlış anlamışım.Haklısınız zaten o pin header konnektörler op-amp devresinin devamı line şasesine bağlı olmaz.Bu şase bağlantısı düzelttim .Ayrıca diğer şase kannektör bağlantısını yaptım ama röle şasesinden ayrı.
Kontrol ettim sorun yok.Sayenizde güzel oldu.Lehim yüzeyinden op-ampı lehimleme seçeneği şık olmayacaktı.Kanıma girip bana düzelttirdiğiniz için teşekkür ederim.Yamyam hocam.Tamamdır.
Şimdi yine herhangi bir functıon girişinden girip L ler L lere gidecek, R ler R lere gidecek şekilde gontrol et.
Tüm hatlar tamamsa devreyi basabilirsin.
Şimdi PCB yi basabilirsin.Kontrol ettim sorun yok.Sayenizde güzel oldu.Lehim yüzeyinden op-ampı lehimleme seçeneği şık olmayacaktı.Kanıma girip bana düzelttirdiğiniz için teşekkür ederim.Yamyam hocam.
Tamam hocam bütün dedğiniz hazırlıkları yapar size gösteririm.Şimdi PCB yi basabilirsin.
DİKKAT:
PCB yi bastıktan sonra hiçbir malzeme lehimlenmeyecek.
Sadece bakır yollar veya isteğe göre PAD'ler lehim ile kaplanacak.
Sonra malzemelerin ölçüm işlemleri tamamlanacak.
Özellikle röleler ohm kademesinde hassas olarak ölçülmelidir. Bu röleler uyduruk olduğu için temas sorunları olabiliyor. Temas sorunu olan bir rölenin senin montajında değişimi çok zor olacaktır.
Röle ölçümü için ohmmetrenin 200 ohm kademesi kullanılacaktır. NO ve NC kontakları önce boşta sonra röleye 12V verilerek çalıştırılacaktır. Her durumda 1 ohm direnç bile gösterse o röle şüphelidir.
PCB arkasına metal shield yapmak istiyorsan şimdiden PCB boyutunda metal levha ayarlayabilirsin.
Ekli dosyayı görüntüle 93160
Ekli dosyayı görüntüle 93161
Delikler delindikten sonra benden talimat almadan herhangi bir işlem yapılmayacak.
Bu röleler uyduruk olduğu için
Yüksek kazanç gerektirmeyen, tolerans etkisi olmayan her devrede kullanılabilir.Bir sorum var: Karbon dirençleri hangi devrelerde kullanabiliriz hangi devrelerde kullanılmaz?
Yamyam hocam merhaba,işlerden ancak fırsat buldum.INPUT PCB devresini dediğiniz gibi yaptım.Malzemelerin montajını yapmadan önce size göstermek istedim.Şimdi PCB yi basabilirsin.
DİKKAT:
PCB yi bastıktan sonra hiçbir malzeme lehimlenmeyecek.
Sadece bakır yollar veya isteğe göre PAD'ler lehim ile kaplanacak.
Sonra malzemelerin ölçüm işlemleri tamamlanacak.
Özellikle röleler ohm kademesinde hassas olarak ölçülmelidir. Bu röleler uyduruk olduğu için temas sorunları olabiliyor. Temas sorunu olan bir rölenin senin montajında değişimi çok zor olacaktır.
Röle ölçümü için ohmmetrenin 200 ohm kademesi kullanılacaktır. NO ve NC kontakları önce boşta sonra röleye 12V verilerek çalıştırılacaktır. Her durumda 1 ohm direnç bile gösterse o röle şüphelidir.
PCB arkasına metal shield yapmak istiyorsan şimdiden PCB boyutunda metal levha ayarlayabilirsin.
Ekli dosyayı görüntüle 93160
Ekli dosyayı görüntüle 93161
Delikler delindikten sonra benden talimat almadan herhangi bir işlem yapılmayacak.
Elimde bu kablo ve jaklardan var.Gürültü faktörü ölçümü ve PC bağlantısı için iki adet RCA tı 3.5mm JACK bağlantıya ihtiyacımız var.
Elinde var mı bilmiyorum ama yoksa şunları bi incele.
https://www.hepsiburada.com/philips...rkek-rca-erkek-ses-kablosu-2n-p-HBV000012X9PR
https://www.hepsiburada.com/philips...rca-erkek-ses-kablosu-2-metre-p-HBV00000LN8CS
Test için şunlardan da lazım 4 tane en az.
https://www.bayisenel.com/urun/oem-rca-erkek-jack-gold-kirmizi-siyah
Röle ölçümleri...Yamyam hocam merhaba,işlerden ancak fırsat buldum.INPUT PCB devresini dediğiniz gibi yaptım.Malzemelerin montajını yapmadan önce size göstermek istedim.
Röle ölçümlerini de şöyle yapıyorum. Boşta iken herhangi bir omaj yok.12v verince 3 nolu bacak ile NO arası omaj var.NC-NO arası yok.Doğru mu?(RESİM 2 ve 3).
jumper için resimdeki tek damar bakır telefon kablosunu kullanabilir miyim?
Sorun yoksa montaja başlayabilirim.
SHIELD olarak elimde 1mm alüminyum parça var devreye göre küçültüp yapsam olur mu?(RESİM 5)
Elimde bu kablo ve jaklardan var.
Saç bulurumBunun için ideal olan 0.2mm kadar ince metal shield daha iyidir. Elinde yoksa sorun değil. Daha sonra da halledebilirsin.