Ledlerin takılması tamamen sana kalmış bir unsurdur.
Eğer ön panelde ledleri yerleştirebileceğin ve görebileceğin yer varsa elbette takabilirsin.
Ledlerden ilki sisteme
Elektrik verildiğinde direk yanar. Yani POWER ON
Diğer LED ise koruma devresi 3 sn lik gecikme ile hoparlörleri bağladığında yanar. Yani sistem açılışta hazır olana kadar veya olası bir koruma anında hazır olana kadar beklemektedir. Bu beklemenin sonunda sistemin hazır olduğunu bu led ile görebilirsin.
Ben olsam amplindeki power tuşunun üzerindeki ledi, sistem ready ledi bağlantısına yapardım.
Ampliyi ON yaptığında bu led direk yanmaz. 3 sn sonra sistemde sorun yoksa power ledi yanarak HAZIR olduğunu ifade eder.
Firmayı ben de beğendim. OP-AMP lar statik olmasa bile antistatik kılıf ile göndermişler. Bu da iş ciddiyetini ifade eder.
Her ne kadar ürünler çin işi olsa da ben tested ürün olduğunu düşünüyorum.
NOT:
Koruma kartının ayarını ölçüm olmadan yapamazsın. Ancak kabaca yapabilirsin. Benim daha önceki ölçümlerime göre trimpot ortada iken senin ampliye uygun olacaktır. Bu trimpot ile ayarlanan referans gerilimi, amplinin hoparlör çıkışlarındaki gerilimin ikiye bölünmesi ile karşılaştırmalı olarak yapılır.
Örneğin amplin max seviyede 24Vp çıkış gerilimine sahipse bunu ikiye bölerek elde edilen gerilim referans gerilimini geçerse koruma aktif olacaktır.
Yani amplini aşırı açmış isen terazinin dengesini bozmuş gibi olacaksın.