Bu seslerin şiddeti yaklaşık ne kadar?Ancak ses potunu yarıya doğru getirmeye başladığımda müzik çalmadığı pozisyonda fışırtılar başlıyor.
Hoparlörlerim 4 ohm deneme amaçlı kullandığım oto hoparlörü.
Kablo bağlantılarında blendaj ucun bağlı olduğu yerleri resimde yazdım.Acaba bu bağlantılarda sorun var mı?Yoksa bu fışı fışı sesleri nasıl yok edeceğiz?
Tamam hocam yarın ton kontrol devresini tekrar gözden geçiririm.Eğer pot ile oynamadığında gürültü yani fısss sesi yoksa, ton kontrol devresinde hata olabilir.
Potu kontak spreyi ile temizledin mi bilmiyorum.
Burada kondansatör arızası bile olabiir.
Devredeki küçük çaptaki kısa devre veya pasta çörek kalıntılarından bahsetmiyorum bile.
NOT:
Son almış olduğum bazı entegreler de benzer aksaklıklar yaratmıştı.
Entegrenin kalitesiz olma olasılığına karşı başka entegrelerle deneyebilirsin.
En az 5 entegre karşılaştırması yapmalısın.
Ampli çıkış katımız devreye girdiğinde bir de güç katı GROUND hesapları gerekirdi. Ancak böyle bir testin yapılabilmesi amatör arkadaşlar için uygun değildi.STK4221 ampli devresi yapmadan önce bu sorun yokken bir anda ton kontrol devresinde böyle bir sıkıntı oluştu.
Ana ses potu sona doğru ve tiz potu sadece çeyrek konumda iken (tiz potu tam olduğu nokta, sadece orada yapıyor oradan önce veya sonra yapmıyor.)Parmağımı kondansatörlere değdirince fış fışş sesler geliyordu.
LM4562 yerine NE5532 taktım yine aynı.
Ben de Ton kontrolü için bir SHIELD yaptım.Bir de TL082 ile denedim. Hiç bir fıslama fışırdama kalmadı.
Sadece ana sesi açarken ortadan sona doğru sanki bir trafo vınlaması gibi bir vınlama var.Acaba trafonun vınlamasını mı alıyor.Blendajlı kablolar yetersiz mi?Bilemedim. LM1875 amplimi dinliyorum böyle bir vınlama yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?