Önemli bir hata tespit ettim.Tamam PAD leri büyütürüm.Teşekkür ederim Yamyam hocam sayende bu devre çizimi de tamamlandı.
Mesajı düzenlerken sen mesaj yazmışsın.
Bi gontrol et.
Önemli bir hata tespit ettim.Tamam PAD leri büyütürüm.Teşekkür ederim Yamyam hocam sayende bu devre çizimi de tamamlandı.
Düzelttim. 240R direnç ayar ile çıkış bacakları arasında olması gerekiyordu.Şimdi oldu.İyi yakaladın Yamyam hocam senden hiç kaçmıyor .Sağol.Önemli bir hata tespit ettim.
Mesajı düzenlerken sen mesaj yazmışsın.
Bi gontrol et.
Tamamdır.Düzelttim. 240R direnç ayar ile çıkış bacakları arasında olması gerekiyordu.Şimdi oldu.İyi yakaladın Yamyam hocam senden hiç kaçmıyor .Sağol.
Onlar için soğutucum var ama soğutur mu bir ara resmini yollarım.Tamamdır.
Ben de onu hep düşünüyorum.Şöyle kaliteli 4 adet kondansatör bulsak da alsak mı acaba?Öylye biri başka diğeri başka hiç yakışmayacak bu PSU ya.Ama ben çok baktım kalite marka elektrolitik kondansatör bulamıyorum.Eğer baktığın sitelerde görürsen haberim olsun hocam.Ana gondansatörler aynı olup ta yanyana dizilselerdi gelin alayı gibi olacaktı.
Birer tane soğutmayıcı ekleyim de SASEN gudursun
Çok güzel oldu gerçekten Yamyam Hocam sağ olasın.PSU devremiz de şipirdek oldu.
Ana gondansatörler aynı olup ta yanyana dizilselerdi gelin alayı gibi olacaktı.
Sanırım plaketi ecik küçültebildik. Boyutlarını ölçebiliyormusun kaça kaç olmuş.
Birer tane soğutmayıcı ekleyim de SASEN gudursun
Ekli dosyayı görüntüle 92724
Pek soğutacağını sanmam. Hatta hava şartlarına göre ısıtabilir deOnlar için soğutucum var ama soğutur mu bir ara resmini yollarım.
Elektrolitik kondansatörlerde kapasiteye bağlı olarak bir akım değeri vardır.Elektrolitik kondansatörlerde ripple current değeri neyi ifade eder ?Kondansatörün kalitesini belirleyici midir?
Mesela internette araştırıken bir satış sitesi buldum.Elkatek Elektronik firmasının internet üzerinden satış yaptığı site.
https://www.elektronomi.com/nippon-...sator-2200uf-50vdc-20-kilifi-elektrolitik-487
Bu sitede satışı yapılan Nippon-Chemi con 2200uF kondansatörün ürün açıklamalarında Ripple Current 1.47 A yazıyor. Bu neyi ifade ediyor.
Aynı zamanda Lifetime olarak da 1000h denmiş.Kullanım süresi kısa değil mi?