Besleme gerilimi olarak Trafo çıkışı olan AC gerilim mi, yoksa PSU çıkışı DC gerilim mi alınıyor?Çünkü DC ye dönünce bizim voltaj 49V oluyor.RMS çıkış voltajı ana besleme gerilimi ile belli olur.
Ampli çıkış gerilimi trafo gerilimi ile orantılanır.Besleme gerilimi olarak Trafo çıkışı olan AC gerilim mi, yoksa PSU çıkışı DC gerilim mi alınıyor?Çünkü DC ye dönünce bizim voltaj 49V oluyor.
Teşekkürler hocam.Ampli çıkış gerilimi trafo gerilimi ile orantılanır.
Trafo çıkış gerilimi kondansatörlerdeki doluluk değeri olmaz trafonun RMS gerilimi ile belirlenir.
Trafo RMS gerilimi 35V ise ampli peak çıkış gerilimi en fazla 35Vp en fazla olabilir.
Burada amplinin DUMPING faktörü devreye girer. Bazı toleranslar vardır ve şimdilik önemsenmez.
Teorik olarak 35Vp değerine sahip bir gerilimle beslenen bir amplide ulaşılabilecek en yüksek çıkış gerilimi 35Vp tir.
Kabaca hesaplarsak ve dumping faktörünü saymazsak 35V beslemeli bir sistemdeki ampli çıkış gerilimimiz 35Vp olabilir.
35Vp değerinin RMS değeri 35X0707 ise 24.7 yani 25V RMS gibi olacaktır.
ÖZETLE
Amplimizin ana kondansatörleri üzerindeki gerilim ne olursa olsun trafo nun RMS voltajı referans alınır. Çünkü kondansatörlerin dolma anındaki gerilimler yükte düşecektir.
Ledin titrek yanması konusunda birşey diyemiyeceğim. Ama sorun olmaz sanırımCD playerı ampliye bağladım ve bazı parçalar dinledim.Latin ,pop tarzı.CD playerın çıkış seviyesinden mi,yoksa bizim PPM ayarlarında mı bir hata var.Yeri geliyor +3 dB e kadar vuruyor.Bu normal mi?Yoksa CD kayıtlarının kötü olmasından da olabilir mi diye de düşünüyorum.Bu CD ler marketlerde satılan ucuz cd lerden çünkü.
Hocam 33R 1W direnci 10R yapsam devre tasarımını etkiler mi?Devre girişini ölçtüğümde 12v ama led bacağı 11.3v .Lede giden akımda düşüyor heralde.Ledin titrek yanması konusunda birşey diyemiyeceğim. Ama sorun olmaz sanırım
33 ohm led için fark yaratmaz. LED'e bağlı 2.2k direnç olması lazım onu 1k yap yeter.Hocam 33R 1W direnci 10R yapsam devre tasarımını etkiler mi?Devre girişini ölçtüğümde 12v ama led bacağı 11.3v .Lede giden akımda düşüyor heralde.
PPM şık oldu yazılar da gelince gudurmak istyen gudurabilir
Bir de Ampliyi powe butonuna basıp kapattığımda PPM in -37dB ortalarda bir led ve +1dB ledi aynı anda yanıp sönüyor.Bunu nasıl engelleybiliriz?
1K yaparım .Hocam ilk açılışta bu hop koruma normalden geç açıyor .Kondansatörlerin dolması ile ilgili midir?Kaç saniyede açması normal?Bir de bu trimpot ayarı ne olmalı, ben ortada bırakmıştım.33 ohm led için fark yaratmaz. LED'e bağlı 2.2k direnç olması lazım onu 1k yap yeter.
PPM DE KAPANMA ANINDA LEDLERDE DARBE (PLOP) OLABİLİR.
Bu son derece normal olup benzer profesyonel tasarımlarda bile vardı.
Çünkü açılıp kapanma anında gondansatörlerin dolup boşalma durumu vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?