Sonuç olarak bu gudurmanın bir maliyeti oldu.Değdi mi ?Evet bence fazlası ile değdi.Yapım aşaması adım adım paylaştım.Şimdi tekrar amplimin iç resmini paylaşıyorum.Sizce bu gudurmanın bedeli ne olmuştur?
Böyle bir ampliyi ben yıllardır yapıyorum
Takribi bütçesi 1000$ civarında tutuyordu. Çünkü hem kendime hem de birçok arkadaşıma yapmıştım.
Yıllar önce
@ozgurece35 e yaptıktan sonra STK465 ve ön devreler için gürültü faktörünü düşürmek için AR-GE çalışmalarına başladım.
O yıllarda amplimin genel gürültü seviyesi -65db ler gibi idi. AR-GE çalışmalarıma 2000$ kadar harcadıktan sonra -65 i -68db ye çekebildim.
Yani 3 db lik bir gürültü iyileştirilmesi için günümüz TL hesabına göre yaklaşık 35.000-40.000TL gibi paralar harcadım.
Gel gelelim STK465 ler eskisi gibi değildi ve stres testinden geçemiyordu. Yani aşırı overload testinde yandım diyemeden yanıyordu.
Bu sefer de STK465 leri mıncıkladım ve yeni proje oluşturdum.
En son
@Yunusgr e verdiğim PCB.
Stres testinden geçemese de nispeten çalışıyor ve gürültü seviyesi oldukça iyi idi. Ortalama -68db toplam.
Birçok lambalı ampli ile bile elde edilemeyecek bu gürültü seviyesi, son derece iyi idi.
Doğrusu bu projemi ticarete döküp çok fazlaca olmasa da 3-5 guruş kazanabilmek için geliştirmiştim. Çünkü böyle bir ampli piyasada tanınırsa birçok meraklı kişinin almak isteyebileceği bir ürün olacaktı.
Gel gelelim kendi ailevi sorunlarımdan dolayı bu işleri bıraktım ve köşeme çekildim. Ben mutsuz isem bari birkaç arkadaşımı mutlu edeyim diye.
BU DURUMDA ŞU SORUYU SORMAK İSTERİM.
@ozgurece35
Senin ampliyi satın almak isteseler kaça satarsın?
@sasen1 gardaş. Senin bu amplin için 1000$ ı önüne peşin koysalar tavrın ne olurdu?
Burada önemli olan sadece maddiyat değildir elbette.
Önemli olan böyle bir amplinin sizlere verebileceği ve dinlerken alabileceğiniz mutluluk daha farklıdır.