Şimdi herşey normale döndü.Sonra bağlantıları yaptım ve çalştırdım.Hocam çok fark etti.Sizin bu işe ne kadar emek verdiğiniz ve bu konuda ne kadar çok bilgi sahibi olduğunuz çok net bir şekilde görülüyor.Fışırtılar kayboldu.Sadece dediğiniz gibi ampli ses potu sona doğru gelirken hısss sesi çok az duyuluyor.Bu hıs sesi tiz potunun sonda olması ve loudness HF SW açıkken.Bunları kapattığımda azalan bir hısss sesi.
Ancak hum gürültüsü benim anlatım şeklimle ampliyi açtığım anda ses potu kapalı iken dahi duyulan trafo sesi gibi olan vınnn sesi düzelmedi.Tabi ses potu açıldıkça bu da artıyor.Dolayısı ile müziğin içine girmiş oluyor.
HUMM sesi için öncelikli yapılacak şey ton kontrol devresinin shieldlenmesidir.
Ton kontrol ana trafoya yakın olduğu için shieldin kaliteli yapılması gerekmektedir. Ancak trafo bölgelerinin de ayrıca shield lenmesi daha iyi olacaktır.
L alümünyum tabanın şaseye vidalandığı yerden itibaren trafoları kapatacak şekilde L şeklindeki bir metal levha ile trafoları komple shieldlemek daha mantıklıdır.
HF COMP kapalı iken HISS sesi kayboluyorsa veya çok az ise durumlar normaldir.
NOT:
Volüme kapalı iken HUMM sesi varsa bunlar ampli nin kendisi, besleme devresi, ve grounding ile ilgilidir.
Çalışmalarımız bu yönde devam edecektir.
Son düzenleme: