sasen1
Paylaşımcı üye
Yamyam hocam bu işler çok karıştı Bütün yaptığımız testlerin doğruluğu konusunda aklımızda soru işareti olmaması açısından önce şöyle bir ayar yaptım.LM 1875 ampliyi açtım. PPM için MI sinyal jeneratöründen 1Khz de 0dB sinyal gönderdim.Sarı ledler yandı.Emin olmak için de LM3915 in referans bacağını ölçtüm 1V u gördüm.Bu durumda...
Hem PC hem CD hem de PPM kalibrasyonları tam değildir.
Aynı CD yi diskte çalarken LM1875li amplindeki PPM ile de ölçebilirsin.
Bu PPM de de kırmızı led gımıl gımıl etse bile seviye yüksektir.
Sonra internette bir site buldum buradan yüksek kayıtlı yani 0dB ve üzeri olabilecek şarkılar parçalar gördüm.Bunlardan bazılarını test amaçlı indirdim.ADOBE de açtım.Parçalar çalarken hem LM1875 amplinin PPM inde hem de Adobenin PPM de izledim.
LM1875 amplinin PPM de şarkı çalarken sarı ledleri yakıyor. Yani 0dB ye vuruyor.Aynısı Adobe PPM de de 0dB lere çıkıyor. Buraya kadar her şey yolunda.
Modifiye amplimizin PPM inden emn olmak için MI sinyal jeneratöründen 1Khz 0dB sinyal gönderdim.Sarı ledler yandı.Sonra yine voltaj ölçümü yaptım.1V okunuyor.Yani 1V da 0db olarak ayarlı.
Adobede çaldığım ve LM1875 amplinin PPM inde 0dB lere vuran şarkıyı bu sefer modifiye amplide dinledim.Ancak burda DIN PPM +3db lere vuruyor.Ben bekliyordum ki yine LM1875 amplide nasıl 0db e kadar çıkıyor kırmızı lede geçmiyorsa DIN PPM de de sarı ledde kalacak ama olmadı.
Hocam bu iş bana kafayı yedirtecek.Yanlış nerede bana söyleyiver.
Bir de imkanın varsa aşağıdaki linkteki 1. şarkıyı dinleyebilir misin senin amplide şarkının en yüksek yerinde kaç dB?
https://pixabay.com/music/