Yamyam hocam bu işler çok karıştıBu durumda...
Hem PC hem CD hem de PPM kalibrasyonları tam değildir.
Aynı CD yi diskte çalarken LM1875li amplindeki PPM ile de ölçebilirsin.
Bu PPM de de kırmızı led gımıl gımıl etse bile seviye yüksektir.
Önce şu konuda anlaşalım.Adobede çaldığım ve LM1875 amplinin PPM inde 0dB lere vuran şarkıyı bu sefer modifiye amplide dinledim.Ancak burda DIN PPM +3db lere vuruyor.Ben bekliyordum ki yine LM1875 amplide nasıl 0db e kadar çıkıyor kırmızı lede geçmiyorsa DIN PPM de de sarı ledde kalacak ama olmadı.
Hocam benim dinlediğim parçayı gönderiyorum vaktiniz olur dinlerseniz sonucu değerlendiririz.Sizin PPM de nasıl gösterecek?Müziği indirtmedi bana. Üye ol dedi.
Bütün eşitlemeler gayet güzel oldu hocam tekrar yaptım dün.Mono bir müzik eserinde bu seviyeler üstlerde eşit olmuyorsa, yani bir kanal fazla diğer kanal az gösteriyorsa, bu durum da LM3916 lardaki tolerans farkındandır.
Böyle bir durum varsa ne yazık ki LM3916 ları da eşleştirmelisin.
Benim LM1875 deki PPM deki 2 kondansatör de 2.2uF Ama DIN PPM de girişe bağlı olan 1uF F/S ye bağlı olan 2.2uF bundan dolayı fark olur mu?Orijinal bir entegrede DIN spectlerine göre FAST erişim için 510 ohm ve 1uF kondansatöre bağlı olarak LM3915 ve 16 nın giriş empedansları 22k ohm civarıdır. Yeni tip entegrelerde bunu bilemiyoruz.
TEST için PPM lere 1uF yerine 2.2uF bağla ve 2 adet 2.2uF ile DIN PPM i SLOW modunda izle.
Matrix Ekran kullanımı için her ledi ekranda gösterebilecek bir devre gereklidir.Yamyam hocam aklıma takılan bir soru var. Hazır olarak satılan matrix ekranlar var acaba 2x23 gibi bir çözünürlükte olanlarından alıp kullanamaz mıyız bu projede?
Yada bunun gibi ürünler: Bar graph.
https://www.direnc.net/10-lu-bargraf-led-kirmizi
https://circuits4you.com/2016/05/19/led-bar-graph-arduino/
Çünkü bu ledleri estetik olarak düzgün gösterebilmek için baya uğraşmak gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?