O zaman ben hazır almışken 82nF ları takayım.Belki bir gün kaliteli hoparlörümüz de olur..Ampli hazır olsunİki kondansatör arasındaki fark müzikte hissedilmez. Ancak ton kontrol devresinin lineeritesi açısından 82nF daha iyidir çünkü bu kondansatörle ton kontrol turnover frekansı 10Hz ler mertebesine inmektedir.
10Hz mertebesindeki bass sesleri 20db artıracağımızdan dolayı da diğer bass seslerdeki kazancımız daha düşük gibi olacaktır.
Ancak iyi ve çok kaliteli kabinlerle çok iyi kaydedilmiş bir eseri 82nF kondansatörlü ton kontrolde dinlemek, daha keyiflidir.
Çoğu AUDIO-FiL heriflerin ses çok yumuşak dediği olay bu tekniktir.
NOT:
O kondansatörler son derece kaliteli imiş.
Bu kondansatörlerle 32Hz civarı sinyallerde sendeki SONY HOPlar artık ampli volüme seviyesi belli seviyede iken ZORT ZORT etmeye başlayabilecektir.O zaman ben hazır almışken 82nF ları takayım.Belki bir gün kaliteli hoparlörümüz de olur..Ampli hazır olsun
Yamyam hocam etiketi hazırladım.Ama bastırmaya fırsat olmadı.Bu hafta bastıracağım.Bilimsel anlatım için önerileriniz çok faydalı olacaktır.DIN PPM display etiketi ne alemde @sasen1
Bir an önce halletsen de güzel bir video çeksek.
Sendeki PPM-ULA daki DIN PPM ile senin DIN PPM aynı ekranda son derece etkileyici görünecektir.
Alt seviyelerdeki response değeri senin PPM de yavaş gibi olursa dert etme. Gerekirse FAST moduna alabilirsin.
Bu karşılaştırma videosu tekniğine uygun anlatım ile yapılabilirse, profesyonel kişiler beğenecek, ancak PPM lerin ne olduğunu bilmeyenler izleyince guduracaklardır.
Etiket hazır olduğunda yazarsan, sana güzel bir sunum videosu için önerilerde bulunurum.
Böylece anlatımların bilimsel olur.
AKAI ampliyi kulaklıkla dinle.Yamyam hocam modifiye ampli ile LM1875 ampliyi SONY FH215R nin küçük kabinlerinde dinlerken bir şey dikkatimi çekti.LM1875 in basları bu küçük kabinlerde çok iyi çıkmasına rağmen bizim bu modifiye amplide bas çıkmıyor doğru dürüst.Bu neden olabilir acaba?Ton kontrol aynı devre.Üstelik modifiye amplide loudness devresi var.LM1875 in o minnacık loudness devresi çok daha iyi bas veriyor.Bu nasıl iştir?
Kulaklıkla dinledim hoparlörden çok farklı.Ben hatırladım bu kabinler ile LM1875 i yaparken de bana loudness az gelmişti.Siz devre üzerinde malzeme değişikliği yaptırmıştınız.Hatta 2019 yılındaki çalışmalarımızı buldumAKAI ampliyi kulaklıkla dinle.
Bass yoğunluğuna ve özelliklerine dikkat et.
Kulaklıkla derin bass ları duyabiliyorsan ve LF modu volüme 3 gibi etkili ise, bizim akai tasarımımız normaldir.
Çünkü akai tasarımında alt frekanslarda ve üst frekanslarda sınır ötesi frekanslar öne alınmıştır.
Ancak LM li amplide veya başka bir amplide turnover frekansları daha yüksek olduğu için daha yoğun duyduğun frekanslar esasen 60-70Hz gibi frekans bölgesidir.
NOT:
Malzeme sıkıntısından dolayı bazı malzemelerde değer değişikliği yapmıştık.
Ton kontrol girişlerinde 1uF kullanımı turnover frekansımızı yükseltmiş olabilir.
Bu durumda ton kontrol trimpotlarını 50k ya yükseltmemiz gerekir.
Gerekirse tüm devrelerdeki değerlerimizi gözden geçirir, gerekli düzeltmeyi yapabiliriz.
Hatırlarsan sana LM li ampliyi yaptırırken 32Hz lerin duyulabilmesi ile ilgili test yaptırtmıştım.Kulaklıkla dinledim hoparlörden çok farklı.Ben hatırladım bu kabinler ile LM1875 i yaparken de bana loudness az gelmişti.Siz devre üzerinde malzeme değişikliği yaptırmıştınız.Hatta 2019 yılındaki çalışmalarımızı buldumKabinlerde sorun bence.Yarın büyük SONY lerde dinlerim .Öyle karar veririz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?