AKAI AM-U55 ampli tam modifiye çalışması

Tamam o zaman sizin dediklerinizden alırım.
Sizin amplideki LOUDNESS ve TON KONTROL kartında kullandıklarınız çok şeker görünüyor.Onları görünce guduruyorum.Markası ne onların? :D
Ben çoğunlukla BOURNS alırdım. Bir ara HELİTRİM marka bulmuştum uzuca çok almıştım
Son zamanlardaki BOURNS'lar BARON olmuştu. Çin işi idi yani.
En son loudness kartındaki maviler barondur.
@sasen1 i gup gup gudurtayım.
Bakalım helitrim trimpotlarımı tanıyabilecek mi.
https://tr.aliexpress.com/item/32829733235.html
IMG_2247.JPG

Son düzenleme:
Yamyam hocam AKAI amplide kullanılan bu sarı 104K kondansatörlerin cinsi nedir? Üzerinde hem K hem de H harfi var toleransı ne bunun?

Ekli dosyalar

• P_20221120_131849_1.jpg
    P_20221120_131849_1.jpg
    240.8 KB · Görüntüleme: 15
Yamyam hocam AKAI amplide kullanılan bu sarı 104K kondansatörlerin cinsi nedir? Üzerinde hem K hem de H harfi var toleransı ne bunun?
Onlar genellikle stroflex tipi olarak bilinir.
Ama o resimdekiler bir çeşit mika polyester kondansatör.
Yani en kıymetlilerinden.
H ibaresini bilmiyorum ama H yazan kondansatörler çok pahalı ve ses için ideal oluyorlar.

Onlar genellikle stroflex tipi olarak bilinir.
Ama o resimdekiler bir çeşit mika polyester kondansatör.
Yani en kıymetlilerinden.
H ibaresini bilmiyorum ama H yazan kondansatörler çok pahalı ve ses için ideal oluyorlar.
Peki bu kondansatörler AKAI amplide yıllarca kullanılmış özelliğini kaybetmiş midir?Bunların testi yapılır mı?

Zaten bu tip kondansatörler asla özelliğini yitirmeyen kondansatörlerdendir.
Bu yüzden ecik pahalı ve kıymetlidirler.
Kondansatör ölçme aleti ile ölçebilirsin.
Bu arada bazı trimpotları anlamanız için link vereyim.
https://www.surplussales.com/POTENTIOMETERS/PCM-SINGLETURN/PCM-SingleTurn-6.html
Lİnk mükemmel ama fiyatlar da öyleymiş :D
Bu yüzden ecik pahalı ve kıymetlidirler.
Yani işimiz yarar bir gün.Saklayayım bari

Bu kondansatörlerden benim söktüğüm amplide de bolca çıkmıştı şimdi bu amplide de görünce araya gireyim dedim :) Özellikte ton kontroldeki bass potunun dibindekiler oldukça şişman tipteydi.
Eskiden gerçekten kaliteli malzemeler kullanılıyormuş benim anladığım.
pot1.jpg

Lİnk mükemmel ama fiyatlar da öyleymiş :D
Helitrim trimpotların alt kısmı porselendir. Firma belli kalitedeki cihazlar için üretiyor.
Benim resimdeki mavi beyaz trimpotlar da porselendir.
Örneğin benim trimpotlarımda WESTON marka olanlar da vardır. Sol üsttekiler. Bunlar da kıymetlidir. Ama bacak aralığı standart olmadığı için fazla kullanamamıştım.
Bu kondansatörlerden benim söktüğüm amplide de bolca çıkmıştı şimdi bu amplide de görünce araya gireyim dedim :) Özellikte ton kontroldeki bass potunun dibindekiler oldukça şişman tipteydi.

Ekli dosyayı görüntüle 92855
Bu kondansatörlerden benim ton kontrol ve loudness devresinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bakın adamlar zamanında ton kontrol için kullanmışlar.

Ekli dosyayı görüntüle 92855
Maalesef şimdi parasını vereceğim desen de yok .Evet o sarılar Nissei markaymış japon
Bu kondansatörlerden benim ton kontrol ve loudness devresinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bakın adamlar zamanında ton kontrol için kullanmışlar.
Benim AKAI de de ton kontrolünde kullanmışlar.

Günlerdir araştırıyorum ülkemizde 82nF marka kondansatör satan yer yok. @Yunusgr nin aldıkları hariç.

Forum istatistikleri

Konular
129,808
Kullanıcılar
452,616
Son üye
mgokce45

Yeni konular

Geri