AKZ-250 ile 3 EKSEN CNC YAPIMINA BAŞLADIM (Fotoğraflı yapım aşamaları)

Eskiden Winamp'a skin yapma çılgınlığı vardı. Şimdi moda Mach3 oldu demek ki. : )
 
Abi bunun nasil yapildigini bilen var mi veya nasil ogreniriz...
Screen edit programı:
http://www.kd-dietz.com/klausphp/downloads/eng/machscreenv1.61a.exe
Bu programı indirip kurun, Daha sonra File -> Load -> C:\mach3\xxxxx.set dosyasını çağırın.
Ekrana mach3 ekranları gelir. Page kısmından düzeltmek istediğiniz sayfayı seçin.
Kullanmak istediğiniz buton tasarımları görsel efekt yada button dizayn programları ile yapıp jpg, gif png gibi uygun formatlarda kaydedip ekranda istediğiniz yerlere yerleştirin. Biraz uğraşıp istediğiniz tasarımı yapabilirsiniz.
Not: Screen editlemek isteyenler her ihtimale karşı program ve ayarlarını yedeklesinler.
 
Ramer abi tesekkurler
 
Arkadaşlar çok teşekkürler güzel yardımlarınız için, makineyi tamamladım sadece spindle kaldı onunda ilerleyen günlerde alacağım, mach3 üzerinde makinein ayarlaını yaptım, sadece switçleri ayarlayamadım, aslında ayarlarım switçler basınca input üzerindeki ledler yanıyor fakar mesela klavyeden makineye eksen dışına zorluyorum, sensore değince durması lazım durmuyor, birkaç tane daha böyle proplem var sanırım zamanla onlarıda aşacağım ilk denemelerimi lazycam ile yaptım ama gerçeknte kullanışşsız bir program zaten artık güncellemede gelmeycekmiş sitesinde yazdıklarına göre, önüme iki seçenek çıktı 1 artcam 2 solidcam, ben çizimlerimi solidworksde yaptığım için solidcam ile mach 3 ün güzel bir şekilde çlaıştığını biri çıkıp bana evet oluyor dese çok mutlu olacağım 1.ihtimal eve çalışıyor ise, solid cam öğrenmeye başlacayım 3 eksenli bir makine için nereden başlamam gerekiyor? solidcam pc ye kurdum? basit bir çizimi nasıl g code üretip mach3 için uyumlu bir kod ile ilk çizimi makinya yaptırabilirm.?
 
AEXvVB.jpg
JXzM95.jpg
Okz56n.jpg
 
Benim super bi tecrubem olmayarak... solidcam ve aspire cok ise yarar diyorum.. solidcam de bende bi post sorunum vardi ama kazim dedemin bi posu var onu denemedim ayrica cnczone dan bitane daha yakin tarihli bir post daha indirdim denemedim...aspire sorunsuz calisiyor...onla dene
 
Cam yapan hemen hemen tum prglar mach3 e uyar uymasada az bi oynasmayla uydurabilirsiniz. Switcleri home mu limit mi tanimliyorsunuz.
 
Oynasma:)
Oynama yazmak isterken yazım hatası olmuş: Oynaşma olmuş.Hoşuma gitti o yüzden..Sorun yok.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,842
Mesajlar
920,916
Kullanıcılar
450,937
Son üye
sara arslan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst