Evet,mevcut İfade biraz değişik olmuş,bunu hemen düzeltiyorum.Y ekseninde 0'dan sonra sinüs artıda ve ekside yılan gibi kıvrılarak tam ilerlerken 2 defa 0 noktasından, yani X ekseninden ilk (Orijini) başlangıcı da sayarsak eğer tam 3 defa geçiyor.Burada üst (artı) amplitütde ve alt (eksi) amplitüte göre tam 0 olup da bir potansiyel farkı kalmıyor demek istemiştim.
Nötr'e tam yüksüz ve cansız diyorsanız eğer K.K.K.R.'sindeki torroidin dengesinin, hem faz hem de nötr'ün toprak hattıyla direk temasında,yani her ikisinde de bu köprü dengesinin bozulup atmasına acaba ne diyeceksiniz,bunu çok merak ediyorum doğrusu. Nötr'ün aslında canlı olduğunu dünya toprağında geniş çok geniş yüzeye dağılmasıyla yine yok olmadığını,dc elektrikteki - ucun topraklamasının da ayni şekilde - ucun tam sıfır olmadığını "dağıtılma teorisi" ile açıklamaya da çalışmıştım. Özelden bunu sadece sn by lent'e açıklamıştım ve hatta sn.ustasına da bu konudan ayrıca söz etmesini istemiştim,yaklaşık 1 sene önce.
Nasıl Çalışır ansiklopedisinin 1. cildinde 54-57. sayfalarda yer alan Alternatif Akım ve Gerilim,Alternatör konusunu makale kısmından vermeyi aslında düşünüyordum. Üniversite 1. veya 2. sınıfta bir öğrenci iken alternatif akımın 3 fazının sadece 4 telle taşınmasını veya bir alternatörün çalışma yapısını,mantığını direk buradan öğrenmiştim.Yarın veya öbür gün bunu bir yazı olarak bu ansiklopediden taratıp yayına vereceğim. Bu konulara takılanlar için çok iyi bir başlangıç da olabilecektir,hiç şüphesiz. Kolay gelsin.