ANKET: En yararlı buluş hangisidir?

Rakamlar ve Harfler.

Yazının icadı da diyebiliriz.
 
hayatta su olmazsa yaşanırmaz değil mi su dan elektrik üretiliyor.o eletrik bizim yaşamamız için gerekli teknolijileri çalıştırmakta kullanıyoruz.o yüzden suyu elektriği bulan insan oğlu teknolijiden daha önemli insan olmasaydı teknolijide olmazdı değil mi arkadaşlar.
ama alet işler insan övünür.
 
Bence elektronun çekirdekten ayrışmış halini görüp de anlamış olan insandır.Belki haklı olarak da niye elektrik değil de elektrondur diyeceksiniz.Elektrik akımı bulunmadan önce değerli arkadaşlar,statik elektrik bulundu değil mi öncelikle.Bir kumaş parçasına sürtülen bir cam şişe ve ebonit(Sert lastik=Kauçuk+kükürtü fazla olan bir karışım)malzemelerinde farklı; yani camın + ve ebonitin ise - yükleri üzerinde biriktirdiği ayrıca görüldü.Yani bildiğimiz elektrik akımının öncesinde,leyden şisesi,volta pili(Bakır+çinko+sülfirik asit) bulunmadan bu elektron parçacığı bulunmuş ve farkedilmiş olarak vardı.Ancak, + ve - yüklerin, ayrı ayrı bir yerde durmasıyla da elektrik akımının oluşturulamayacağı,bunların tam bir sistemde(Pil,akü,generatör,dinamo,güneş pili,vb.) yer almadan da bugün kullandığımız elekrik akımının oluşturulamayacağı,çok uzun bir elektrik evrimi geçmeden,deneyleri yapılmadan da olamayacağı zaman içinde zaten görülmüş oldu.Akan elektriğin kablo içindeki küçük(Hareketli,dinamik) bir parçası olan elektron,belki bilinçli,belki bilinçsiz olarak,ama ne zaman farkedilip de önemi anlaşıldıysa,işte o zaman hayatımızı kolaylaştıran en büyük buluşa,kolaylığa da dönüşebildiğidir bence.Bu nedenle daha önceki sıralamamı; mağnetizma-elektrik-ve diğer cihazlar,makinalar şeklinden; mağnetizma-elektron-elektrik akımı-ve diğer cihazlar,makinalar şekline bu sebeple değiştiriyorum.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
bence ateşi yakma yollarını keşfetmek. Sonrada tabii ki elektrik.
 
İnsanlık için en büyük icat; insanın neler yapabileceğini keşfetmesiydi.... Yoksa hala şempanzeler gibi yaşıyor olurduk... Hatta hala bunun gibi yaşayan kavimlerde var (ciğ et yiyip çıplak gezen).. :)
 
bence internet. internet olmasaydı su anda bu konusmayı yapamzdık. elektrık elektronık nanoteknoloji bilgisayar nanocip bir yere kadar. tabıkı hepsi birbiriyle baglantılı ama hayatı kolaylastıran dogru kullanıldıgında ınsana bilgi veren bilgisini aktarmasına yardım eden bir buluş.

ben interneti tek geçerim arkadaşlar ve allah CIA den binkere razı olsun istemeden de olsa bizlere interneti kazandırdıkları için :D
 
Sanırım daha önceden konuda belirttiğiniz kriterlere uyumlu bir cevap vermemişim :)

Bana göre Bilgisayar ve üvey kardeşi internet :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst