Antigron kablo

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
antigron kablo bildiğim kadarıyla etanj kablo oluyor, ama eğer izoleli kablo antigron kabloysa bizim tesisat sortilerinde boru içinden prize çektiğimiz kablolarin izole kısımlı olanlarının hepsi antigron oluyor degil mi? yani antigron özel bir isim mi genel bir isim mi? eğer özel bir kablo ise bana bir örnek gösterirmisiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar etanş malzemeyi nasil taniyabiliriz etanş olmayandan nasil ayirabiliriz?
 
herhalde etanş malzeme diye bişey yok ki kimse bilmiyor..
 
etanş malzeme yahu hep kullaniriz banyolarda tozlu nemli yerlerde işte o, malzemesi nedir nasil ayrimlanir bilen ok mu sahiden?
 
sy electricis;suya ve neme dayanıklı bunun için gerekli donatısı olan conta kapak gibi koruma sınıfı yuksek urunler diyebiliriz
 
Kablo,gri renkli olur ve NYY ye nazaran biraz daha yumuşaktır.
 
Selamlar,

Etanş deyimi fransızca étanche kelimesinden geliyormuş ve "su geçirmez" anlamına geliyormuş. Aslında bizde aynı anlamda kullanıyoruz, etanş tesisat deyince aklımıza buat, anahtar, priz, armatür ve kablo olarak su geçirmez tipte olanları geliyor. Aslında tam teknik tarifini yapsak belki de IP54 ve üstü ürünler ile yapılan tesisat denebilir.

Etanş kablo olarak ise pratikte NYM veya NHXMH tipi kablolar kullanılıyor. Ama teknik olarak baktığımızda çoğu kablo etanş kabul edilebilir. Hatta NYM kablolar suya tam dayanıklı olmadığı için belki etanş sayılmayabilir ?
 
özgür hocam nym kablolar bildigim kadariyla antigron kablo sayilirlar öyle degil mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,949
Kullanıcılar
450,948
Son üye
ReDK1T27

Yeni konular

Geri
Üst