erdoğan67
Üye
@mehmet.bey Hocam çok teşekkür ederim. Elleriniz dert görmesin. Verdiğiniz örnekteki gibi kodları düzenledim. Yarın deneyeceğim. İnşallah bundan sonra arduino daha kararlı çalışır ve röleleri kafasına göre tetiklemez.
Birkaç gün önce bir şey dikkatimi çekti hocam.
Röle modülü arduino ya bağlıydı ve arduino da enerji vardı.
ve ben lehim yapmak için lehim makinesini elime alıp tetiğine bastığımda, ardoino röleyi kendi kendine tetiklemişti.
Arduino ile lehim makinesinin bobini arasında yaklaşık 5 cm mesafe vardı. Yani baya baya yakın dı.
Lehim makinesinin bobini enerjilendiğinde elektromanyetik bir alan mı oluşturdu da, arduino nun sapıtmasına sebep oldu acaba?
Bu etkileşimin sebebi boşta kalan pin ler olabilir mi diye düşünüyorum.
Boştaki arduino pinlerini 10K dirençler ile şase ucuna pull-down yapsam, bu etkileşim den kurtulur muyum sizce?
Birkaç gün önce bir şey dikkatimi çekti hocam.
Röle modülü arduino ya bağlıydı ve arduino da enerji vardı.
ve ben lehim yapmak için lehim makinesini elime alıp tetiğine bastığımda, ardoino röleyi kendi kendine tetiklemişti.
Arduino ile lehim makinesinin bobini arasında yaklaşık 5 cm mesafe vardı. Yani baya baya yakın dı.
Lehim makinesinin bobini enerjilendiğinde elektromanyetik bir alan mı oluşturdu da, arduino nun sapıtmasına sebep oldu acaba?
Bu etkileşimin sebebi boşta kalan pin ler olabilir mi diye düşünüyorum.
Boştaki arduino pinlerini 10K dirençler ile şase ucuna pull-down yapsam, bu etkileşim den kurtulur muyum sizce?