Ark yapmak

Sanirim Suyun icerisindeki iletkenlikten dolayi olmadi. Saf su ile denemek lazim

İşte en net cevap bu olmuş elinize emeğinize sağlık. :)

Şahsi fikrim şuda ark oluşturmak için hava gibi düşünmemek lazım. Nihayetinde su havaya göre daha iletken. Bu noktada yüksek voltaj kullanmak yerine düşük omajlı bir ortamda düşük voltaj kullanmalıyızki akım sudan akmasın.

Ark mesafesi kısa olup düşük voltaj yüksek akım kullanarak ark oluşturabileceğimizi düşünüyorum.

Saygılarımı sunuyorum.

Suyu anında buharlaştırır, etrafa kaynar su sıçrar çok tehlikeli!!!

Trafo

Merhaba. Son mesajlara verdiğiniz bu son cevaplardan da sizin bu işi farazi (Sanal) veya sırf bir merak için sorduğunuzu sezinliyorum. Bazı detaylara dikkat çekeyim ben yine de.

1. Su altında yapılan bu kaynak işleminde,normalde açık havada, alüminyum parçaların kaynağında olduğu gibi, suyun iş parçasından fazla ısı götürüp daha fazla soğutmasıyla daha fazla da ampere ihtiyaç bulunacaktır. (Direk su altında,içi hava dolu cam fanus ya da büyük bir cam kavanoz içinde, tam tecritli yapılmadığında.)

2. Doğru akımla yapılan kaynakta kaynak pensesi ve iş parçası,içinde bulunduğu tuzlu suya göre elektrolitik sıvı olduğundan su geçiren açıktaki bu yüzeylerden korozyon oluşabilecektir. Elbette ki daha fazla voltaj/amper fazlalığıyla bu korrozyon daha fazla olabilecektir.

Ac akımla yapılanında ise, bu tuzlu su içinde iletken yüzeylerden yine Elektrik akımı ayni dc akımda olduğu gibi geçebilecek, ancak bir tarafta fazla yığılma veya aşınma,diğer tarafta malzeme eksiltme gibi çok büyük olumsuzluklar da görülmeyecek, sadece suyun rezistans gibi ısınıp, verilen bu enerjinin (Volt * amperinin) küçük bir bölümü (Açık olan temas yüzeyi oranında) bu işleme harcanmış olacaktır.(Direk su altında,içi hava dolu cam fanus ya da büyük bir cam kavanoz içinde,tam tecritli yapılmadığında.) Kolay gelsin.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ama merak için degil öğrenmek için sordum ayrica kaynak sormuyorum kaynak yapmayacagim kaynak yapmayi neden acikladiniz anlamadim

Ama ark için 45-50 volt da yeterli,örneğin karbon (grafit çubuk) arkı için.Bu ekstrem değerden yola çıkıp kaynağı veya düşük voltajda olan ark işlemini (Karbon çubukla saçları,bazı parçaları kesme işlemi yine var,bildiğiniz gibi) kasttettiğinizi düşünmüşüm demek ki,çünkü bu kadar yüksek voltajla ark,ancak ark boynuzlarından olabilir,normal voltajlarda ark dururken ekstrem olanını anında düşünmeniz çok normal gelmediğinden,sırf bu yüzden olsa gerek,direk kaynak konusuna odaklanmışım,kusura bakmayın.Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri