Merhaba. Son mesajlara verdiğiniz bu son cevaplardan da sizin bu işi farazi (Sanal) veya sırf bir merak için sorduğunuzu sezinliyorum. Bazı detaylara dikkat çekeyim ben yine de.
1. Su altında yapılan bu kaynak işleminde,normalde açık havada, alüminyum parçaların kaynağında olduğu gibi, suyun iş parçasından fazla ısı götürüp daha fazla soğutmasıyla daha fazla da ampere ihtiyaç bulunacaktır. (Direk su altında,içi hava dolu cam fanus ya da büyük bir cam kavanoz içinde, tam tecritli yapılmadığında.)
2. Doğru akımla yapılan kaynakta kaynak pensesi ve iş parçası,içinde bulunduğu tuzlu suya göre elektrolitik sıvı olduğundan su geçiren açıktaki bu yüzeylerden korozyon oluşabilecektir. Elbette ki daha fazla voltaj/amper fazlalığıyla bu korrozyon daha fazla olabilecektir.
Ac akımla yapılanında ise, bu tuzlu su içinde iletken yüzeylerden yine
Elektrik akımı ayni dc akımda olduğu gibi geçebilecek, ancak bir tarafta fazla yığılma veya aşınma,diğer tarafta malzeme eksiltme gibi çok büyük olumsuzluklar da görülmeyecek, sadece suyun rezistans gibi ısınıp, verilen bu enerjinin (Volt * amperinin) küçük bir bölümü (Açık olan temas yüzeyi oranında) bu işleme harcanmış olacaktır.(Direk su altında,içi hava dolu cam fanus ya da büyük bir cam kavanoz içinde,tam tecritli yapılmadığında.) Kolay gelsin.