Aydınlatma devresi nötr de enerji

becloser

Üye
Arkadaşlar herkese iyi günler,yeni taşınılan evde bir durumla karşılaştım sizlere de danışayım.Evin bir odasında 3 aydınlatma hattı var bir komitatör bir normal devre olarak ,bir adette priz var.komitatör devrenin bir hattında ve normal devrede sıkıntı yokken komitatorun bir devresinde lamba yanmiyordu.Anahtar açıkken faz da ve noturde enerji var.diger devrelerin noturunde bu skinti yok ,buatdaki noturler saglam ve enerji yok.komitator devresinin yanan lamba tarinda montaj yaparken alcipana vida atarken boruya denk geldim desem o lambada hem yaniyor hemde noturunde enerji yok,tam olarak çözemedim🙂

Selamünaleyküm.

Bu verilerle yardım almanız.zor
ve yazinizdan tehlikeli iş kisme ön ayak olmak istemez.

Yardımcı olacak arkadaşlar varsa yardim beklemeden önce fotolarla ve açıklayici bilgilerle tam desteklemelisiniz.

Kolay gelsin sağlıcakla.

Elektrikçi bulmanız.

nötür hattı koparsa, oksitlenirse, temas etmezse konturol kalemi veya ölçü aletiyle bakarsaniz nötürde faz varmış gibi görünmesi normaldir bu durum genelde elektirik direklerinden gelen kablolarda ve çok nemli alanlarda iyi izole yapılmaması sonucu olur( ev hattı 3 fazlı ise gerekli sigorta yoksa tehlikelidir) arzası basittir ama

Forum istatistikleri

Konular
130,155
Kullanıcılar
453,254
Son üye
1mühendis1

Yeni konular

Geri