Merhabalar araştırıp, incelediğim kadarıyla; Ledler kesinlikle aydınlatma için mükemmel tasarruf sağlıyor. Fakat doğru yerde doğru ürün misyonu ile hareket etmek her zaman daha verimli bir çalışma sağlayacaktır.
Peki ben bu kanaatime nasıl vardım, örneğin: Akkor flamanlı ( tungsten telli ) bir araç iç aydınlatma tavan lambası 12V 6W olarak görev yaparken ki ışık şiddetini gözle deneyelim ve aynı lamba yerine 30 adet 12V power led bağlayacak olursak güç tüketimi 3W olacak ve aydınlatma şiddeti gerçekten bir mükemmellik sağlayacaktır. Yani benim bu denemiş oldugum sistemle tabiri caizse geceyi gündüzleştirmekte; bu durumun bendeki tek olumsuz etkisi aşırı aydınlatma diyebilirim. Yani yarısı kadar enerji tüketimi ve çok misli aydınlatma elde edilebiliyor. Bu örneği kendi aracınızda da deneyebilirsiniz ama dikkatli olunması gereken bir durum var. Yeni araçlarda aracın tüm aydınlatma sistemi eğer elektronik olarak kontrol edilmekte ise muadil ürün oluşturmak gerekir. Yani Voltaj ve Amperaj aynı değerde olmalıdır. Aksi durumda en basit yoluyla araç arıza gösterecek yahut sisteme zarar verebilir.