Sevgili ŞEF abim sana ayrıca teşekkür ediyorum,
Sözlerinde yüreğini insanlara bu kadar güzel açman benim sana olan sevgimi ve saygımı daha farklı boyutlara getirdi. Elbette ki geçmişimizde birilerinin sözlerini yaparak ya da yerine getirerek bi yerlere geldik. Şimdi bu sözlerimi rica ediyorum sevgili arkadaşlarım dikkatlice okuyunuz. Hani nasıl derler işte biraz daha büyüdük. Ama hep aklımızda vardır. Bizim bi müdür vardı, bizim bi ustabaşı vardı, bizim bi şefimiz vardı diye bi sürü anısı olan kişi gelir başlar söze. Fakat eminim ki o insanlar oralara dirsek çürüterek gelmiştir kimi zaman ve yine eminim ki öyle yerlerde de hak etmeden gelip bir mevki yapmış, ünvanı olmuş, artık eliyle değil diliyle iş yapan kişi veya kişiler vardır. Sözüm ona ben sevmedim zaten adil olmayan kul hakkı yiyen abuk sabuk yönetici kriterleri taşıyan insanları. Şimdi bu yazıyı da içimden gelerek yazıyorum işte. Bana kimse silah tutup yazdırmamakta diyeceğim o ki ; arkadaşlar en kolay şey yemek yemektir. Fakat onu bile çiğnemeden yutamıyoruz. Yani bu işe bile emek veriyoruz. Lokmamızı çiğnemeden yutamayız. Artık hepimiz belli bi yerlere geldik ve belli tecrübeler edinerek şimdi helal yoldan alınterimizi kazanmaya bakıyoruz. Beni yetiştiren bu günüme getiren, sevdiğim sevmediğim her kişiden Allahım razı olsun. Sevdiklerim bana işimi sevdirdi, Sevmediklerimde beni işime inatla sarılmamı sağladılar belki de onlarda farkında değildi bunun ama diyorum ki kendime o adamlar olmasaydı eğer ben bu hırsı bulamazdım. Şimdi ise konumuma bakılınca ben adil ve herkese aynı özende şefkat göstererek çalışıyorum. Özel bir şirkette müdür yardımcısı ünvanım var yani buda benim sorumluluklarımın biraz daha fazla olduğunu ifade eder. Emin olun arkadaşlar benim Allah korusun işi bırakmak istediğim anda aynı zaman içinde benimle beraber istifasını verecek 15 kişi olacaktır. Arkadaşlarımızı asla sıkıntı içine koymadım koyamam da. Onlar beni bi kardeşleri ve bir yakınları gibi görüp sevmekteler. Bakım Onarım departmanı bünyesinde kısaca benim sözüm geçsede ben kimseyi iş konusunda eksik bırakmak istemem. Bilemedikleri yerde onlar sormadan desteğimi ve de özverimi vererek o insanlara faydalı olurum. Onlar iş yaparken ben gider o işe de yardım ederim. Zannetmeyin ki bende üstlerimde olan insanlardan bu davranışı gördüm. Ama çalışan bir insan bunu açık olarak söylemesede karşında olan insandan bekler. Beni yetiştiren insanlar sadece bilmem gereken kadar gösterirlerdi. Yani onların bilmemi istedikleri kadar... ama ben hep çabaladım hep izledim ve takip ettim yaptıklarını. Amacım sadece aşık olduğum mesleğimi iyi tanımaktı. Şimdi ise elbette ki kendimi geliştirmeye devam edeceğim ve de öğrenme konusunda da hiç hız kesmeden yoluma devam edeceğim. Sevgili arkadaşlarım bir insanın hedefi olmaz ise sürekli yanlış yola yönelir. Sizlere bir kardeşçe bir arkadaşça tavsiyem var. Amacım kimseye nasihat vermek değil ama bu sözlerimi rica ederek dikkatlice okumanızı istiyorum. HER GEMİNİN Bİ KAPTANI, HER UÇAĞIN Bİ PİLOTU, HER TRENİN Bİ MAKİNİSTİ VARDIR. AMACINIZ Bİ BALTAYA SAP OLMAK OLMASIN, Bİ SAPA BALTA OLMAK OLSUN. insanın en iyi eğitmeni kendisidir. Kendini yaşadığı hatalar ve de doğrular ayakta tutar. Siz kardeşlerimden ve arkadaşlarımdan ricam çalışıyor desinler diye çalışmayın. Kendinizi emektar bir insan , sanatkar bir insan olarak görün ve sizden beklenenin en güzelini insanlar için, aileniz için, sevdikleriniz için ve bu vatanımız için layıkıyla ÇALIŞIN. Vakit ayırıp sözlerime bi nebze de olsa kulak verip, bu yazdığım yazımı içinden gelerek okuyan arkadaşlarımdan da hatta okumayan arkadaşlarımdan da Allah razı olsun. Sevgi ve Saygılarımla Kasım YILMAZ....