Başarılı İş Hayatı için Sahip Olmanız Gereken 10 Yetenek

Katılım
31 Ağu 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
36
yati-icin-sahip-olmaniz-gereken-yetenekler-700x457.jpg


İş hayatında başarılı olmak, bazılarımız için büyük bir hırstır ve ne pahasına olursa olsun o başarıyı elde ederler. Bazıları ise ay sonunda alacakları maaş dışında başka bir şeyi düşünmezler. Kariyerine odaklanmış başarılı bir çalışan ise tüm performans ve yeteneği ile yapması gereken işin her daim önemser. Bu kişiler kendini sürekli geliştirerek, kariyer basamaklarını tırmanırlar.

İş dünyasının en iyisi olmayı hedefleyen kişilerin genel özelliklerine bakacak olursak; tutarlı, empati kurabilen, gerektiğinde susan, dinlemeyi bilen ve yaptığı işte parmakla gösterilen tipler oldukları görülecektir. Eğer sizlerde iş dünyasında başarılı bir gelecek istiyorsanız, bu özelliklere sahip olmalısınız. İşinizi tam anlamıyla yerine getirmenin haklı gururunu yaşamak istiyorsanız, sahip olmanız gereken bazı yetenekler vardır. Bu yeteneklere kısaca yer vermek istiyoruz:

1* Zamanı İyi Yönetmek
zamani-iyi-yonetmek.jpg


İş dünyasında dikkat edilmesi ve ekstra özen gösterilmesi gereken bir konu, zaman yönetimidir. Bir çalışan olarak bu konuda yetenekliyseniz, işverenlerin gözüne girmeyi kolayca başarırsınız. İşverenler tarafından mesai saatlerini verimli bir şekilde kullanmayı başaran kişiler, en yüksek değere sahip çalışanlardır. Zamanı doğru ve verimli bir şekilde yönetme konusunda başarılı olmak için uygulayabileceğiniz birkaç farklı yöntem var. Kendinize göre bir yöntem geliştirmeniz ise en doğrusu olacaktır. Zaman yönetimi yeteneğinizi geliştirmeli, kendiniz için en uygun olanı bulmalı ve uygulamalısınız.

2* Susmayı Bilmek
susmayi-bilmek.jpg


İş dünyasında tam yeri ve zamanı geldiğinde, susmayı bilmelisiniz. Bazen susmak bile en iyi cevap olacaktır ve bunu özellikle iş dünyasında hiçbir zaman aklınızdan çıkarmamalısınız. Öfkeli, üzgün ve canı sıkılmış kişiler, düşünmeden akıllarına gelen her şeyi söylerler. Daha sonra da söyledikleri karşısında pişmanlık duyarlar. Arkadaşlar arasında bu çözülebilir bir sorun olsa bile iş dünyasında affedilemez sonuçlar doğurabilir. Bu pişmanlığı yaşamamak için gerektiği zaman susmayı bilmelisiniz. Bu beceri, iş dünyasında en değerli ve öğrenilmesi gereken yeteneklerden birisidir.

3* Empati Kurmak
empati-kurmak.png


İşverenlere göre empati, iş dünyasının en temel insani yeteneklerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Diğer insanların ne düşündüğünü hissedebilmek ve kendinizi onların yerine koymak, büyük bir erdemdir. Çünkü bu şekilde disiplinli, zeki ve iyi bir servetin sahibi olabilirsiniz. Eğer diğer insanların düşündükleri umurunuzda değilse, temel olarak bir hiç sayılırsınız.

4* Dinlemek
dinlemek.jpg


Doğru konuşmak kadar, dinlemeyi bilmek de gerekiyor. İş yerinde birçoğumuz gelen maillere cevap vermek, çalan telefonları yanıtlamak ve tüm bunların arasında kaybolmuşken, aktif bir dinleme yeteneğine de sahip olmalısınız. Yapılması gereken birçok iş arasında karşınızdaki kişiyi doğru bir şekilde dinlemeniz gerekiyor. Bunun için söyledikleri tekrar etmek en iyi yöntem olarak karşımıza çıksa da bu konuda kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor.

5* Yardım İstemek
yardim-istemek.jpg


İş yerine yardım istediğiniz zaman kendinizi yetersiz ve zayıf hissedebilirsiniz. Ama yapılan araştırmalara göre; iş arkadaşlarınızla yardımlaşma içinde olmanız, sizi daha fazla yetenekli gösterecektir. Çünkü insanlardan tavsiye istemek, onların zeka ve uzmanlıklarınıza değer verdiğinizin kanıtı olacaktır.

6* En İyisini Yapmak
en-iyisini-yapmak.jpg


Bir iş hayatında ne yapıyorsanız ya da ne yapmak istiyorsanız, en iyisini yapmaya odaklanın. Düşüncelerinizi başarmak istediğiniz şeylere yönlendirin. En kolay işi bile yapıyorsanız, o işte parmakla gösterilen olmanın yolunu arayın, bulun ve uygulayın.

7* Tutarlı Olmak
tutarli-olmak.png


Ulaştığınız başarılardan sonra çalışmayı bırakmayın. Temponuzu her daim yükseltmenin yolunu arayın. Tutarlı olmak da, iş hayatında sizi daha üst seviyelere taşıyacak yeteneklerdendir. Bu nedenle ulaştığınız bir noktadan sonra çalışmayı bırakırsanız, yukarılara çıkmak yerine eski yerinize tekrar dönersiniz. Bu nedenle zirveye yükseldiğiniz zaman yerinizi korumak için daha fazla çalışın ve başarınızı sürdürün.

8* Kaliteli Uyumak
kaliteli-uyumak.jpg


Başarılı bir iş hayatı istiyorsanız, kaliteli bir uyku çekmeyi ihmal etmeyin. Ertesi gün çalışacağınız gecelerde, geç saatlere kadar eğlenmek, uyumamak performansınızı direkt etkileyecektir. Bedeniniz iş yerinde olsa bile aklınız uyuyor olacaktır. Kaliteli uyumak da bir yetenek olarak tanımlanıyor; çünkü düzenli bir hayat gerektiriyor. Uykunuzu iyi alabilmişseniz, sabahları daha kolay uyanır, iş sabahı sendromu ile kendinizi yiyip bitirmez ve daha verimli bir iş günü geçirirsiniz.

9* Pozitif Olmak
pozitif-olmak.jpg


İş yerinde pozitif olmak, en önemli özellik ve yeteneklerden birisidir. Başkalarının sizinle ilgili düşüncelerinin bir önemi yoktur; ama sizin kendinizle ilgili düşünceleriniz oldukça önemlidir. Kendinize güveniyor ve inanıyorsak, pozitif olmamız da gerekiyor. Negatif, asık bir suratla ortalarda dolanmak, emin olun insanların sizden uzaklaşmasına neden olacaktır. Bu nedenle her ne olursa olsun pozitif olabilmeniz gerekiyor. Elbette Pollyanna olmayın; ama gerçekler karşısında da pozitif tutumunuzu kaybetmeyin. Pollyanna’lar, işi mahveden çalışan tipleri arasında yer almaktadır.


10* Kendi İşinize Bakmak
kendi-isine-bakmak.jpg


İş hayatında, kendi işiniz dururken başkalarının işine burnunuzu sokmak, insanların sizden uzaklaşmasına neden olacaktır. Meraklı, dedikoducu ve işini savsaklayan birisi olarak anılmak istemiyorsanız, kendi işinizle ilgilenin. Eğer bir fikir beyan etmek istiyorsanız, bunu en olur şekilde ortaya sunun. Ama başkasının işine burnunuzu sokmak hem zaman hem de kaynak israfı olarak görülmektedir, bunu da unutmayın. Başkalarının işine karışmamak, büyük bir yetenektir ve iradenizi güçlendirmeniz gerekiyor.
http://paratic.com/basarili-is-hayati-icin-sahip-olmaniz-gereken-yetenekler/
 
güzel ve faydalı bir paylaşım, özellikle bizim toplumumuzda en önemli eksikliklerimizin bir özeti.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,877
Mesajlar
930,961
Kullanıcılar
452,745
Son üye
azirr

Yeni konular

Geri
Üst