balast sorunu??

fluoresan lambalarda kullanılan balastların başlıca 2 görevi vardır.İlki, ilk çalışma anında tüpün deşarj olabilmesi için yaklaşık 300Vluk bir gerilim değerinin oluşturulmasını sağlamak.Bunu ilk çalışma anında starter kontaklarının tüp flamanlarını ısıtıp kontaklarını açmasıyla balast üzerinde bir emk oluşur buda Şebeke gerilimiyle aynı yönlü olup 2sinin toplam değeri 300V değerindedir.Bu gerilim tüpün deşarj olmasını sağlar ve bundan sonra kararlı halde çalışma moduna geçilir.kararlı halde lamba üzerindeki gerilim 120 V civarında olur geriye kalan gerilim ise balast üzerinde düşer ve balast gerilim bölücü görevi yapmış olur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
fluoresan lambalarda kullanılan balastların başlıca 2 görevi vardır.İlki, ilk çalışma anında tüpün deşarj olabilmesi için yaklaşık 300Vluk bir gerilim değerinin oluşturulmasını sağlamak.Bunu ilk çalışma anında starter kontaklarının tüp flamanlarını ısıtıp kontaklarını açmasıyla balast üzerinde bir emk oluşur buda şebeke gerilimiyle aynı yönlü olup 2sinin toplam değeri 300V değerindedir.Bu gerilim tüpün deşarj olmasını sağlar ve bundan sonra kararlı halde çalışma moduna geçilir.kararlı halde lamba üzerindeki gerilim 120 V civarında olur geriye kalan gerilim ise balast üzerinde düşer ve balast gerilim bölücü görevi yapmış olur.
hocam verdiğiniz bilgiler için tesekkürler..benim aklıma takılan sorulara en iyi cevap bi laboratuvar uygulaması olacak..aksi halde diğer türlüsü biraz ezberden konusmak olur..insallah en kısa zamanda bunu gerceklestirp sonucları burda paylasırız...:)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,306
Mesajlar
925,136
Kullanıcılar
451,747
Son üye
İlhan83ist
Geri
Üst