Basınca uyarı-ışık

Ben baktım arattım bulamadım, belki EML Elektronik kitabından hatırlıyorumdur. Klavye dağıttıysan içindeki folyo plastik katman mantığında buton yap iş görür dememe gerek var mı ;).
Farm-Animal-Piano-Musical-font-b-Touch-b-font-font.jpg

Son düzenleme:
Klavye kumanda çalışama mantığını anladim ve biliyorum. Sungerler ile karelerin ayri ayri basilmasi konusunda durum kafamda tam netleşmedi. Kare şeklindeki sungerin ortasini kessem tabana ve üst kisma koyulacak kartonlara da folye yapistirsam bunlarin değmesi anahtar olavak. Folyeden de kablo ile swich a bağlantı saglanacak.
Sorun şu, sungerin ortasindan basildiginda ustteki karton tam olarak yere temes eder mi veya bu temas nasil olmali..

Kare şeklinde kesmene gerek yok, parmak kalınlığında kes 4 tarafa yapıştır. Süngeri çok abartmazsan ve çok yoğun değilse sorun olmaz karton da biraz esner sonuçta ve temas sağlar, biraz deneme ile ideal yüksekliği bulursun olmadı üst plakaya da bir katman karton/süngeer koyar yaklaştırırsın yapabileceğim başka bir şey kalmadı gayet basit!

Bu sistemin uzerinde 80 90 kilo civari insan ağırlığı basacak. Bir kac kullanim sonrasinda esneme olayi sorun çıkarmaya başlar diye düşünüyorum

Kontraplak kullan arada süngeri değiştireceksin, ilk mesajında çocuklar demiştin neyse yaşları büyük her halde ...

Sayin hocam
Çocuk bunlar ama ogretmenleri de böyle bir oyunda kenarda tutamazsiniz buna hak vereceginizi düşünüyorum. Daha ağır koşullara gore platformu olusturmak sonrasinda sürekli sök tak yapmak istemiyorum
Ilginiz ve aciklamalariniz için teşekkürler

O zaman üst mesajdaki resim gibi ince padlerden yap, spor yoga salonlarında yere serdiklerinden, parke montajında kullanıllarından!

Konuyu acildigindan beri takip ediyorum.

Iki konu var birincisi mekanik aksam ikincisi Elektronik aksam.

Mekanik aksami soyle dusunulebilir. Ornek 30x30 cm olsun basilan plaka mdf yada ucuz olsun sunta osb gibi bir malzeme. Esneme mesafesi icin altina buyuk bir yay yada 4 koseye yay takin ileri geri hareketini 2 cm gibi olacak sekilde limitleyin. Bu kismi biraz ahsap islciligi olacak. Belki bir marangozdan destek alabilirsiniz. Bu 2 cm esneme hareketine alta limit switch dedigimiz kontak veren anahtarlardan yerlestirin. Uzerine basildiginda agirlikla basilinca 2 cm inecek ve anahtar kapatarak elektronik devreye sinyal iletecek.

Bunlar moduler gibi dusunun istediginiz adet yatay ve dikey yapip bir klavye mantigi olusturacaksiniz.

Sonrasi elektronik aksam bu klavyeden gelen bilgiyi islemek olacak. Uyari kismi sesli alarm kullanilabilir. Farkli tuzaklar icin programli islemci kullanilmasi en kolayi bence.

Kolay gelsin. Bu arada Aydindanmi katiliyorsunuz?

Şeffaf yada renkli flexi(kalın) altına rgb led döşersin. X ve Y eksenine sabit kamera koyarak sürekli tarama yaparsın.
Tarama : Çizgisel RGB değerinin karşılaştırılması, kutu sayın kadar X ve Y hatlarını pixel bir hat oluşturacak şekilde tararsın. Önemli husus bir kutu gurubu için istediğin kadar doğrulama yapabilirsin.

Kamera olarak ahım şahım bir kamera koymana da gerek yok ! Bulanık bir görüntü olsa bile seni ilgilendiren renk değişim pixellerinin nereden başladığıdır. Trigonometri ile aran iyi ise kameraları platformun ardışık iki köşesine koyman yeterli olur(bu şekilde tek kamera ile net sonuç alamazsın, doğrulama yapman gerekir(ikinci kamera),kameralar diğer çapraz köşeye bakacak)
Arkadaşlar swiçli öneriler sunuyor ama kaliteli bir swiç fiyatına kamera alabilirsin.

Bu projeni :
  1. Infrared alıcı ve vericilerle de yapabilirsin.
  2. Dört adet load cell (yük hücresi) ile yapabilirsin.

Şeffaf yada renkli flexi(kalın) altına rgb led döşersin. X ve Y eksenine sabit kamera koyarak sürekli tarama yaparsın.
Tarama : Çizgisel RGB değerinin karşılaştırılması, kutu sayın kadar X ve Y hatlarını pixel bir hat oluşturacak şekilde tararsın. Önemli husus bir kutu gurubu için istediğin kadar doğrulama yapabilirsin.

Kamera olarak ahım şahım bir kamera koymana da gerek yok ! Bulanık bir görüntü olsa bile seni ilgilendiren renk değişim pixellerinin nereden başladığıdır. Trigonometri ile aran iyi ise kameraları platformun ardışık iki köşesine koyman yeterli olur(bu şekilde tek kamera ile net sonuç alamazsın, doğrulama yapman gerekir(ikinci kamera),kameralar diğer çapraz köşeye bakacak)
Arkadaşlar swiçli öneriler sunuyor ama kaliteli bir swiç fiyatına kamera alabilirsin.

Bu projeni :
  1. Infrared alıcı ve vericilerle de yapabilirsin.
  2. Dört adet load cell (yük hücresi) ile yapabilirsin.
Sayın hocam
Bahsetmiş olduğunuz yöntemlerin yapılmış hali çok ilgi çekeceği ve profesyonel bir calisma olacağı kesin. Tarama işlemi örneği bir video var mi. Tam olarak nasil çalışacağı konusunda kafamda bir şey canlanması ve benim açımdan yapilabilme olasılığını görmek isterim.

Forum istatistikleri

Konular
129,877
Kullanıcılar
452,745
Son üye
azirr

Yeni konular

Geri