Bence hazır komutları, örnekleri inceleyip benzerini yapmaktansa, al eline kalem kağıt aklına bununla ilgili ne geliyorsa karala, sonra bunları derle topla.. Sonuçta derleyici yapmak istiyorsan bunun binbir yolu var.. Beğenmeyip bikaç kez yaz sil yapacaksın programlarını ama sonunda en idealini bulacaksın..
Asmyi düşünerek çıkarttığım önerilerime gelince;
-Önce pic in yanına sağlam bi ram koy.. Sonra bununla iletişimi kolaylaştırmak için fonksiyonlarını yaz.. Hatta çok hızlı olması gerekir bunları asm de yaz mümkünse..
-Komut girişi için sabit bir uzunluk belirle.. Mesela her komut en fazla 40 bayt olacak gibi.. Bu satır içi komut düzenlemesinde yazılıma fazla yük olmamasını sağlar..
-Daha sonra yazılan her satırdan başka komuta geçildiğinde(enter, ok tuşları vs ile) alt satırlar bir kaydırma komutu ile kaydırılacak.. Ramde son satırdan başlayıp 40ar 40ar okursun ve bir sonraki yere yazdırırsın..
-En son derle butonuna basıldığında da komutlar baştan sona taranacak ve tanımlamalar ram e kaydedilecek.. Sonrasında tekrar bir tarama yapılıp komut sayısı kontrol edilmeli, komut sayacı oluşturup, etiketlerin denk geldiği adresleri bulmalı ve rame kaydetmelisin.. Son olarak da komutları hex e çevirmeli, etiketlere ve tanımlamları ramden alarak hex kodunda ilgili yere yerleştirmeli..
Bence asm dilinde programlama yapılsın sistemde, yani her satır 1 hex kodu olsun.. Yoksa fena uğraştırır seni.. Bir de fonksiyonları ayrı ayrı gösterirsen ramden tasarruf sağlarsın sanırım.. QBasic de öyleydi.. Hem CALL, RCALL gibi komutlarda liste oluşturup seçilmesini sağlayabilirsin..
Bu arada ben olsam bu sisteme para verip almam.. Ticari yapacaksan lcd yi büyüt biraz..
Asmde pcde 1280*1024 çözünürlük az geliyor.. En az 30-40 satırı bir arada görmem gerekiyor çoğu zaman..