aydin_1975
Üye
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Elleriniz dert görmesin...
SelamünAleyküm
Hocam regületörle ilgili bir sorum olacaktı.
Bende güneş panal sistemi var.Evde aküyü akü şarj cihazı ile fulledim. İnvertöre bağladım ve arayada regületörü koydum. Regületörün akü doluluk göstergesi full yanıyor. 37 ekran tv bağladım ve 2 saat sonta regületördeki gösterge düşük yakmayA başladı ancak düşük dedikten sonta 5 saat daha tv çalıştı. Benim panalden verim alamıyordum. 40watt güneş paneli 5 veya 10 amper regületör,65 amper akü ve 1000kw invertörüm var. Sistemi ilk aldığım2 hafta güzel bir şekilde çalıştı ancak sonra panel aküyü doldurmadı yani gösterge sürekli düşük göstetmeye başladı. İnşallah sıkıntım regületördedir ve ne yapmam gerekir?
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
Hocam sistemi haziranın 1-2'si gibi kuracam. Onun için böyle sürekli sorular soruyorum kusuruma bakmayın.
1 benim şimdi kaç amperlik(40w/12v=3.3 amper) stocky diyota ihtiyacım var.
2 şarj kontrol ünitesinin arızalı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim.
3 65 amper(akü)/10=6. 5 amper(optimum şarj için panel amperi), 6. 5 amper*12 volt=78 watt yani benim 80 wattlık panele ihtiyacım var,optimum bir sistem için.Durumum ona müsait değil 40 wattlık panel ile bu sistem idare etse(günlük 10 saat*30 wat=300 wat/12=25 amper akü 65 amp) akü sürekli yarılanıp dolacağı için ne gibi arıza çıkarır. Bunun önüne nasıl geçebiliriz?(telefonun şarjı bitmeden doldurmuyoruz batarya şişmesin diye,aynı durum akü için geçerlimi?)
Saygılarımla
1- Hocam panel sistemi bağladım.
Şöyle birşeyle karşılaştım;
Volt metre ile aküyü ölçtüğümde 12.37 idi bir gün bulutlu havada 12.70 oldu sonra paneli çıkarttım aküye baktım yavaş yavaş 12.60'a geriledi,durduğu yerde.
Birde aküyü yüke bindirdim 11.94'e geldi yükü kestiğimde yavaş yavaş 12. 23'e yükseldi.
2- hocam benim şarj kontrol cihazı 10 amperlik panel 40 watt(2.2 amper) acaba bir uyumsızluk söZkonusu olurmu?