Bilimsel bilmeceler.

SORU:
Herhangi formattaki bir görüntüyü herhangi bir formatta TV den izlerken, HANGİ NESNE'yi görürsek gerçek görüntü formatını anında anlayabiliriz.
Bu sorumuz için talep gelmedi.
Halbuki ödüllü bir soru idi.

YANIT:
Herhangi bir formattaki çekim herhangi bir formatta TV den izlenirken film içerisinde bir TV var ise ve bu TV ekranını doğrudan görebiliyorsak, doğrudan anlayabiliriz.
Çekim 4:3 ama izlenen TV 16:9 ise görüntüde olabilecek eski tip 4:3 bir TV 16:9 gibi uzun ekranlı görülür.
Çekim 4:3 ama izlenen TV 16:9 ise görüntüdeki TV 2.35:1 gibi çok uzun formatta görülür.
Çekim 16:9 ama izlenen TV 4:3 ise görüntüdeki 4:3 bir TV kare hatta 3:4 gibi bir formatta görülür. Keza görüntü içerisindeki 16:9 bir TV 4:3 gibi görünür.

Çekim 16:9 izlenen TV 16:9 ise görüntüdeki herhangi bir TV olağan formatlarında görülür.
 
Bir soru daha..
Bir buzdolabını kışın dışarıya koyarsak ne olur?
 
Kışın derken, bunun karı var, Erzurumu, Kars'ı, Iğdır'ı var, Antalya'sı, Mersin'i var. Bir de bu seneki gibi kışın eriklerin çiçek açtığı İstanbul'u var.;)

Kıştan maksat soğuksa, çok seyrek çalışır. O da dondurucu bölme için.
 
kışın dediğin, bulunduğu yerküredeki yerine göre değişir. dış ortam sıcaklığına göre çalışması farklılık gösterecektir. örneğin kutup kuşağında dışarıda donmuş yiyeceği (et,balık vb) dolabın içine koyarsanız dolap iç ısı artı (+) 4 derece olduğu için çözülür. gerçi bizim kuşakta da aynı durum söz konusu. kutup kuşağına gitmediğim için doğrudur diyemem. ama trol balıkçılığında havanın poyraz rüzgarında çok olduğu zamanları bilirim buz kalıbı güneşin altında erimezdi. ellerimizi kurulamak için millet eksoz bacasına koyarken ben devamlı akan deniz daim suyunda ısıtıp kurulardım. onlar kibrit yakamazken ben sigaramı rahat rahat yakıp içerdim. dudaklarıma yağlı krem sürmeyi de askerde öğrendim.
 
Son düzenleme:
bu durumda minimum enerji ile çalışır.
Bilemedin KÖTEK
emoji-hammer.gif
 
Bizde -16 +8 kullanıyoruz.
-18 +6 da olabilir.
Herhalükarda soğutucu kısım için motor hiç çalışmayacak, sadece dondurucuyu ayarlanan dereceye kadar soğutacak. Sonuçta ev içine göre çok daha az dnerji tüketimi olur.
 
Bizde -16 +8 kullanıyoruz.
-18 +6 da olabilir.
Herhalükarda soğutucu kısım için motor hiç çalışmayacak, sadece dondurucuyu ayarlanan dereceye kadar soğutacak. Sonuçta ev içine göre çok daha az dnerji tüketimi olur.
Mantıken doğru da buzluk derin dondurucu olmayacak. 0'C veya -4'C gibi olsa yeter.

NOT:
Eski tip buzdolapları gibi düşünmelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
921,999
Kullanıcılar
451,139
Son üye
selvioguz

Yeni konular

Geri
Üst