Bir bilmece de ben sorayım belki cevabını bilen olur bir kaç kişiye sordum cevap alamadım kendim de mantıklı bir cevap bulamadım önce devreyi basitçe paint de çizip anlatmaya çalışayım
Aşağıdaki devre yıldız üçgen bir dalgıç motor problem şu ölçüm noktasu 1 ve ölçüm noktası 2 kısmından kaçak akım pensi ve pens ampermetre ile 3 fazı pens içine alıp ölçüm yaptığımızda 10-13 amper arası akım görüyorum hem giriş kontaktörü çıkış kısmından ölçünce hem de üçgen kontaktörünün çıkış kısmından ölçünce aynı değerde kaçak akım gözüküyor işin tuhaf tarafı giriş kısmından ölçünce akım sıfır yani kaçak yok normalde kaçak akım olsa kablodan yada motordan kaynaklı giriş kısmında da görmem gerekirdi ama giriş kısmında akım sıfır iken diğer iki ölçüm noktasında akım var. İşin daha da tuhafı aynı devre yıldız üçgen dalgıç olmayan motorda bağlantı yapıyorum akım sıfır çift devre çekilmiş 100-200 metre kablosu olan tüm yıldız üçgen motorlarda akım var istisnasız hemde 10-20 amper arası tecrübesi olan varsa yorumlarını beklerim. Kablolar eşit uzunlukta giriş çıkış uçları karışmamış renk renge bağlı yani Siyah U-X gri V-Y kahverengi W-Z şeklinde çift devre 3 x95 lik kablo bir gurup giriş bir gurup çıkış şeklinde bağlanmış
not: özellikle uzun mesafeli yıldız üçgen devrelerde bu sorunu gördüm kısa mesafeli olanlarda bu problem yok aynı bağlantı yapılsa dahi kaçak akım sıfır
Ekli dosyayı görüntüle 110413