bir sanatkarı en çok kahreden

arkadaşlar bu saatte inanın çok güldürdünüz. gülmemin nedeni hiç kimsenin mesleğini hafife almak değil. olaylara yaklaşımınız ve kullandığınız tabirler.

acı ama gerçek budur diye düşünüyorum.


en süperi ilk sıradaki :)
"bir tane fazdan ek alıp üçtane nh dagıtıp 3 faz bir notr yapan salak lar senin bahsettiğin guruba giriyo ama daha salak ları var aynı tesisata motor baglayıp elektirik geliyoda motor calısmıyo deyi dükkana motor yanık diye gelen salak larda var kardesim"

"sizce hangi salak buatlara beton döker?"

"Isınan motorun üzerine soğuması için su döküp, motoru yakan salak olabilir kanımca..."

"Elektrik yangınına su ile müdahale eden hangi gruba giriyor "

"yüksek gerilimi kontrolkalemi ile kontrol eden"

hayırlı çalışmalar diliyorum....
 
adam haklı arkadaş bu memlekette sarı-yeşile faz veren elektrikçiler bile var.hatta onlardan biri yüzünden az daha ölüyordum.balkonda çalışıyorum kontrolkalemini güneş yüzünden göremedim.bir dalgın yapıp sarı-yeşil kabloyu tuttuğum gibi beni yere çarptı.o gnü hiç unutamadım.

aynen abi sözüne katılıyorum calıstıgım yerde 3 adet elk. war 1ı kubilay 46 ustamdır kendısı digeri ise eski bi elk. adam için fark etmıyo nötr toprak yapıo fln filan gecen bi bank in motorunu yapmaya gıttım adam sen nötr den faz geçirmiş la bakıom fazın biri gelmıo megerse L1 L2 N den faz L3 den toprak geçirmişxD
 
aynen abi sözüne katılıyorum calıstıgım yerde 3 adet elk. war 1ı kubilay 46 ustamdır kendısı digeri ise eski bi elk. adam için fark etmıyo nötr toprak yapıo fln filan gecen bi bank in motorunu yapmaya gıttım adam sen nötr den faz geçirmiş la bakıom fazın biri gelmıo megerse L1 L2 N den faz L3 den toprak geçirmişxD

Arkadaşım senden mümkünse yazılarında Türkçe'ye daha fazla özen göstermeni rica edeceğim. Sonuç olarak burası alelade bir geyik sitesinden ziyade bir mesleki paylaşım, gelişim sitesi.
 
peki yıldız üçgen çalışması gereken motor butona basınca çalışmıyor diye kontaktörü bastırıp(bak usta kontaktöre basınca çalışıyor kontaktörü bırakınca kapanıyor) diyen hangi gruba girer.
bu yetmez gibi sennecisin diye soranada ben bu firmanın elektrikçisiyim diyen adama ne demeli?
bende o adamın yüzüne dedim ki:sizin yüzünüzden gerçek elektrikçiler ekmek yiyemez oldu bu meslekte!
 
hollandada elektrikçiler saat ücretli çalışıyolar ve saati 8 euro ayda tl bazında 3840 tl
alınıyo ama elektrikçi orda ve diğer avrupa ülkelerinde çok güzel ve önemli bi meslek olarak görünüyo tabi orda işler türkiyedeki gibi yapılmıyo iş veren veya müşteri kalite arıyo işi 2 günde yapıcana 5 günde yap ama sağlam yap hakkın neyse paranı al git diyor bizim ülkemizde denetim yeterince yapılmıyo malzemede kalite kullanılmıyo mütehit nasıl daha ucuza maal ederim diye düşünüyo malzemeden çalıyo malzemeden calan adamda kendi gibi dandik adamlarla calışıyo elektrikçi malzemeden çalar 3 linye cekicene 1 ceker sucu armatürün bozuğunu takar vs vs kalite iş yapan kalite iş istice için kaliteli firmayla çalışıyo tabiki bunu bizim camia biliyo ama şu kaanate vardımki türk işi yaparken nasıl daha sağlam nasıl daha güzel kaliteli yaparım düşüncesini beynine yerleştirmedikce ve uygulamadıkca türkiyede kaliteli iş pek beklenmemeli insan bi işi yapmadan önce durup düşünmeli ben bu işi nasıl en iyi sekilde yapmalıyımkı kimsede gelip şurası hatalı demesin bizim ülkemizde kalite yerine gösteriş yapılıyo anca güzel görünsün allayın pullayın gerisi önemli diil diyo adamlar ondan sonrada arkasına pense takan adam elektrikçi oluyo böyle bi ülkede olur tabi neden olmasın zaten sistemi değiştirmek mümkün olmuyo bence benim fikrim sistemi değiştiremiyosam ben bosuk sistemin içinden kendimi ayırırım farklı ve kaliteli iş yapan firma durumuna gelmeye calısırım ozaman zaten ben müşteriye diil müşteri bana gelir.
 
motoru yıldız bağlayıp kısadevre klemensinden enerji verenlerde var merak etmeyinn
 
Evet arkadaşlar arızayı arasın saatlerce ve ya gün boyu uğraşırsın sorunu çözersin iş bitimi ödemeyi alınca usta ne yaptın ya bir amele gün boyu çalışıyor günlük 25-30 tl kazanıyor sen nasıl benden 100-150 lira istersin orada sanatkarı amale yerine koyan hak bilmez sonradan görme müşterilere ne dersiniz.
 
bir tane fazdan ek alıp üçtane nh dagıtıp 3 faz bir notr yapan salak lar senin bahsettiğin guruba giriyo ama daha salak ları var aynı tesisata motor baglayıp elektirik geliyoda motor calısmıyo deyi dükkana motor yanık diye gelen salak larda var kardesim


*harbiden deha bişey ya tek fazdan 3fazlı motor çalıştırmayı denemek.kıramp girdi ya gülmekten.
 
arkadaşım dediğinize kesinlikle katılıyorum zefiran arkadaşın dediğine doğru söylüyor ben manisa somada teiaş ın yerinde eğitim gördüm 1 ay boyunca ekat belgesi aldım hat çekiyorum trafo iş yapıyorum bir firmadada elek.tekn. olarak çalışıyorum ama dışarıda cebine pense takan hat çekiyor pano yapmaya çalışıyor halkımızda ucz olsunda ne olursa olsun diyor bazen dışarıya işe gidiyorum inanın arkadaşlar pano demeye bin şahit gerek saçama sapan adamlar yoğurdun kaymağını iyi yiyor ehliyet şart o zman neden bizim elektrik camisaı okul okuyor ehliyet alıyor sizce haksızmıyım

değerli meslektaşım doğrusun,türkiyede sadece elektrikçiler değil mağdur olan kalıpçı,sıvacı,motorcu hepsi oyle herkes işin üçkağıdına kaçıyor nasıl ucuza yaparım diye bakıyor,okuldan çıkan öğrenciler bambaşka zaten biz gibi kalifiye adamlar boyle çapulcular varken harcanıyor..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst