19karakartal03
Üye
Merhaba arkadaşlar proje içerisinde 3 adet CPU birbiryle haberleşmesi gerekmektedir. S7-300 de bunu nasıl sağlayabilirim bunun için hazır block lar falan var mıdır?
Haberleşmeyi ethernet ile sağlayacağız , tanımlamaları yaptıktan sonraki SEND/RECEIVE komutlarını nasıl yazabilirim ?configure network kısmından yapılır.
her cpu 'ya bir ID numarası tanımlarsın.
configure network kısmında cpu üzerinde tıkladığında aşağıda satırlar açılır. buraya haberleşeceğin CPU nun ID sini yazarsın.
send receive komutları ile (komutların üzerinde ID girişi var zaten) tanımlanmış hafıza alanlarındaki bilgileri okuyup yazabilirsin.
ilginiz için teşekkürler gerçekten çok iyi olur yada siz örnek bir program üzerinden gösterebilir misiniz, dokuman falan var mıdır?ne ile yaptığının bir önemi yok. istersen bağlanıp yardımcı olabilirim. yaptıklarımızı da burada sen paylaşırsın. herkesin öğrenmesi lazım.
teşekkürler inceleyeceğim...s7-1200 lerin, Ethernet ile haberleşmelerine örnek program var, 300'de farklı olacağını sanmıyorum. En azından send receive komutlarını nasıl kullanacağını görebilirsin.
http://otomasyon-plc-scada-pc.blogspot.com.tr/2014/07/s7-1200-plclerin-kendi-aralarnda.html
ayrıca Siemens'in sitesinde 300 içinde örnek programlar bulabilirsin diye tahmin ediyorum.
ben sımatıc manager ın kendı kutuphanesınde communication blocks kısmında GET/PUT(FB14/15), BSEND/BRCV(FB12/13), USEND/URCV(FB8/9) blocklarını buldum bunlardan hangısını hangı durumda kullanmam gerekıyor benım haberleştırmek ıstedıgım IM151 turundeki plcler; teşekkürlerteşekkürler inceleyeceğim...