Borvek Makina Servo Bağlantısı

ado009

Üye
Katılım
8 Ağu 2012
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
50
Arkadaşlar eski bir borverk makinayı adam etmeye çalışıyorum.. projesi yok.. ama destek olarak yanımda çok iyi bir elektrikçi dostum var.. birlikte borverk makinayı hayata geçirmeye çalışıyoruz.. siemens simodriver ile servo motor takacağız.. nasıl bir watta motor takmam gerek... daha önce böyle bir işte çalışanlar. teçrübeli arkadaşlar bana bilgi verebilirmi..? iki ayrı sürücü kart mı almam gerek.. gerektiğinde aynı anda 2 eksen çalıştırmam gerek.. tek sürücü kart ile i ki servo motor bağlayabilir miyim.. ön hazırlık çalışması olarak sizden aldığım bilgiler ile bu işi yapacağım.
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Selamun Aleyküm
https://www.kontrolkalemi.com/forum/cnc-and-torna/79604-cnc-yapimini-sonunda-bitirebildim.html konusu, Cnc & Torna | Kontrolkalemi.Com Otomasyon Forumu bölümü incelenebilir. Sayfanın sağ üst kısmındaki "Gelişmiş Arama" butonundan uygun kelimelerle arama yapılabilir.
Belirli bir güç ile yapılan işin genel olarak daha düşük güç ile de daha çok zamanda yapılabildiğini hatırlatalım. Düşük güçlü motorlar ile daha yüksek oranlı devir değiştirici(düşürücü) aynı işte daha çok zaman alarak çalışabilir.
İşe aşina olanlar belki direk cevap verebilir ama, belki onlar için de mekanik olarak gereken, işlem kuvveti, işlem hızı.. bilgileri gerekli olur. Mesela makine maksimum yükte iken (büyük pasolu talaş alma..) kolun çevrilmesi için gereken kuvvet bulunup kolun merkezine olan uzaklığı ile çarpılırsa koldaki tork(dönme momenti) bulunur.(Tork direk de ölçülebilir.) Bu gibi bilgiler sonucu belirlerken bir kısım bilgiler ile birlikte, kolun yüksüz haldeki torku gibi bilgiler de tasarımın bazı inceliklerini belirleyebilir.
Başarılar dileriz.
 
Son düzenleme:
Aleyküm Selam

cnc araştırma teşekkür ettim... sana yakında tekrar döneceğim ve engin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.. borverk makina başına giderek yapamam gerekenleri bir çıkarayım.. " Cesaret yoksa zafer de yok" bismillahirrahmenirrahim diyerek işe koyulacağım. hayırlısı olur inşallah.
 
Gercekten cesaretine hayran kaldim yanliz degilsin takip ediyorum konuyu bu isi yapanlar emin ol senin benim gibi insanlar

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Sayın Ada009 rica ederiz.
O yüksek makam başlangıç kelimesi ile olmazı düşünmeyiz.
Cesaret demişken "İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım" sözünü aktaralım.
Yalnız acizane fikir vermek istemişken engin tecrübelerimden bahsedilmiş. Linkini verdiğim konuyu açan ve videoyu ekleyen Sayın [MENTION=49289]ibora[/MENTION] dır.
Resimli vb anlatımların, makina kullanım alanlarının aktarılması interaktif iletişime vesile olurken, hazır bir kısım devre kartı vb ekipmanın alınması projeyi hızlandırabilir.
Diğer taraftan 2 eksene sınırlanmaktan ziyade videoda seyredilebildiği gibi 3 eksen de düşünülebilir.
Başarılar dileriz.
 
CS TECH ve CNC araştırma, desteğiniz için teşekkür ederim... ibora nun olduğunu anladım.. o resimler video da bir kaynak...ben daha çok kumanda devresi var olan makinaları çok rahat programını çizebiliyor ve arızalarında iyim.. CNC lerde zorlanıyorum.. elektriksel arızalarına çalışıyorum.. ben bu işlere 6 ay önce başladım... 6 ayda temel ve ileri seviye plc kursu aldım.. ancak hızımı kesmedim, piyasadaki hemen tüm plc kitaplarını, pıc programlama kitaplarını, dijital elektronik ve kumanda devre kitaplarını aldım, okudum.. uygulamalı olarak çalıştım. sanayi ye kitap makinaları yerinde inceledim.. pano bağladım ve arızalara gittim.. önce vinç arızaları, sonra torna makinesi arızaları derken. şimdi Plc temel programlama ve arızalarına başladım.. CNC arızalarını ise bu ay başlıyorum.. inşallah sizler ile birlikte bu işin üstesinden geleceğiz.. az zamana ihtiyacım var.. sürücü, servo motor araştırmaları yapıp size geri döneceğim.. emin olun hayatımda ilk defa sürücü ile bir servo motor çalıştıracağım:))) zaten makine üzerinde bir tane sürücü ve servo motor bağlı.. simodriver siemens sürücü var.. bir adet motor çalıştırılıyor.. diğer iki eksen için devreye ben gireceğim.. inşallah başaracağım..haftaya tekrar görüşürüz...elinizde böyle kaynaklar varsa.. CNC arızaları tekniği pdf gibi.. sonra telefon ile görüşme imkanı sunarsınız, çok sevinirim..
 
Rica ederiz Sayın Ado009.
İşin elektroniği konusunda yeterli olduğumu zannetmiyorum, bu konuda uzmanları yardımcı olmaya uygundur. Kitap vb kaynak olarak bu sitede arama yapılabildiği gibi gerekirse kaynak için de konu açılabilir.
Başarılar dileriz.
 
Sayın ado009, eğer İzmir civarında iseniz bir otomasyocu olarak yardımcı olabilirim.
 
ibora çok teşekkür ederim...

İzmit'te ikamet ediyorum... Yardımlarınız için teşekkür ederim. sizinle irtibat geçeceğim.. acelem yok.. ancak elinizde CNC arızaları ile pdf veya kitap varsa çok sevinirim...kendimi bu alanda büyük oranda geliştirmek istiyorum..bu kış CNC bilgim tam olarak bitmeli..
 
Elde cnc arıza gibi kodlara gerek yok öenmli olan işin mantığı zaten onlarıda sen kendin yapmışsın plc sürücüler ararştırmalar şimdi sadece cnc nin arıza yapması bizim fabrikada bir sürü cnc makinesi var ve borwek cnc de var arızaları zaten yazıyor neyin neden yaptığını sen bakıyorsun sorun cözülüyor :) şimdiden kolay gelsin arkadaşım simodrive biraz zordur devreye alması kolay gelsin şimdiden.....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,902
Mesajlar
921,519
Kullanıcılar
451,050
Son üye
bayGizem35

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst