Çok teşekkür ederim yardımlarınız İçin. Anlaşılmış oluyorki volt ve amper sürekli sabit tutulursa ipoda zarar vermez doğru mu?
Peki şimdi şöyle bir şey düşündüm bash edilen değerlerde bir pil(sonuçda sabit akım) olursa bununla düzgün şekilde usb kaploya akım iletirsem cihaz zarar görmeden şarj olurmu?
Yok kasabaya gidicemde pcyı şarj cihazı yerine götürmemek için bir bir şeyler yapmaya çalışıyorum Apple orjinal şarj cihazı ise bir cep telefonu fiyatına neredeyse.Şarj cihazı gerilim ve güç değeri önemlidir alıcı direncine göre çektiği akım değişir (Bu genel bilgi). Sizin orjinal adaptör çıkış voltajınız 5V , vereceği akım 500mA olduğuna göre 2,5VA gücünde. 2,5VA güçte 5V çıkışlı D.C. kaynağa ihtiyacınız var. PC üzerinden şarj etme imkanı varken başka alternatiflere yönelmeniz bana ilginç geldi.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız İçin. Anlaşılmış oluyorki volt ve amper sürekli sabit tutulursa ipoda zarar vermez doğru mu?
Peki şimdi şöyle bir şey düşündüm bash edilen değerlerde bir pil(sonuçda sabit akım) olursa bununla düzgün şekilde usb kaploya akım iletirsem cihaz zarar görmeden şarj olurmu?