Bu enerjiyi nasıl değerlendiririz?

Konu başlığını okuduğumda benim de aklıma ilk UPS geldi. Bence en düşük maliyet ve en yüksek verim y UPS kullanmaktır. Transfer panosu muhakkak ki olacaktır. Kendi tesisinizin enerji ihtiyacını bu UPS den besleyebilirsiniz; UPS'in beslemesini de Transfer panosunun çıkışından alırsınız. Transfer panosunun girişleri TEDAŞ ve TEST JENERATÖRLERİ olacaktır. TEDAŞ beslemesi sadece akülerin dolum oranı %5 in altına düştüğü zaman çalışacaktır. Küçük bir otomasyonla bu ayarlamalar yapılabilir. Jeneratörler test edilirken UPS'yi besleyecek, test bittiğinde ise sistem akülerden beslenecek. Aküler bitmeden ikinci bir test yapıldığında aküler tekrar dolacak. Böylece test işleminin yoğun olduğu zamanlarda TEDAŞ'tan hiç enerji çekilmeyecektir. Diye düşünüyorum bilmiyorum yanlış mıyım.
 
abuzettin20 ' Alıntı:
Ama Mustafa o anda o güce ihtiyaç yoksa, amaç jeneratörü yüklemek bu yüklemenasıl gerçekleşecek, muhtemelen de jeneratör güçleride çok farklıdır bazen şebekeyi besleyemeyecek sevide olabilirler.

Saygılar
ha onu diyorsun
ama mesajımı sonradan düzelterek bu kısmını düşünemediğimi iş bu konuya kaldığında sonuç vermeyeceğini yazmıştırm zaten.
şebekeyi beslemese de problem değil sadece bir bölümü ya da aydınlatmayı besletirsin.Asıl sorun bence
işletmenin güç ihtiyacının üzerinde bir güçte jeneratörse denemesi sorun olabilir.Ama bu yoldan gidlecekse,
kısmi olarak kullanılır.yani jeneratör transfer panosu çıkışı kademeli olarak dağıtılır.jeneratörün gücü aydınlatmalar kadarsa aydınlatmaya yönlendirilir.Çok daha fazlaysa paralel bağlı kontaktör ya da şalterlerle diğer yükler beslenir.
eğer sistemin çektiği yükten daha büyük bir güçteki jeneratöse kalan yükleme su ısıtılarak yapılır.
tabii kaç kva ya kadar jeneratör kullanılıyor,en ufak kaç kva kullanılıyıor ya da ayda kaç jeneratör üretiliyor bilmediğimden masrafı kurtarır mı kurtarmaz mı bilmiyorum.İşletme mesela su kullanan bir işletmeyse,büyükçe bir sarnıç yapılır,derin kuyu pompaları jeneratörlerle beslenir ve test edildikçe sarnıcını doldurursun.Yine test yapıldıkça sarnıçtaki suyu günlük depona basarsın.
yani elektriği elektrik olarak depolamak şart değil.Arkadaşımız ısıya çevirip ısı olarak depolamış.
Su olarak da depolanır.
tabii 1000 kva jeneratörü 5-10 kw lık su pompasıyla test edemezsiniz.Bu durumda jeneratörlerin gücünü bilsek daha güzel olur.bir de ne kadar yatırım yapılabilir?mesela ayda 10 saat jeneratör testi yapılıyorsa sanırım ups almak bile yatırım maliyeti/kâr hesabına göre boşa yatırım olur
 
sevgili arkadaşım sana tavsiyem kojenerasyon sistemin bir araştır derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,263
Mesajlar
934,876
Kullanıcılar
453,502
Son üye
sjsjsjj

Yeni konular

Geri
Üst