Bu Kırık İzolatörler Arıza Sebebi Olabilir Mi?

bazen arıza sebebi olabiliyor
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aslına bakılırsa teknoloji çok gelişti. Termal kameralar sayesinde OG,YG hatta AG elektrikçiliği daha kolay oldu. Bu kameraları işletmeler almıyorlar, nedeni herhalde piyasada çalışacak adamın çok olmasından kaynaklanıyor galiba. Her ekipte bir tane olması lazım.
 
arkadas bence vhd leri değiştir yagmurlu havalarda bilhassa sıkıntı yaratabilir bence. bendede aynı sorun var yarın hattı komple bakıma aldırıyorum. catlak vhd leri değiştircez. çapraz atlamaları yukseltcez. onun dısında baska arıza ihtimali olmaz sanıırm. agac varsa agacları da kestir. kolay gelsin.
 
izalatör çatlak diilse sorun olmaz kenarları kırılsa bile etki yapmaz ...ama değiştrmek mantıklı...
 
İzolatörlerde enerji kesmeden arıza tespiti artık çok kolay, zira arızalı izolatörler çevreye yüksek frekans yayar ve bu frekanslar uzaktan yönlendirilmiş sistemlerle çok kolay bir şekilde tespit edilebilir. bu konuyla ilgili bilgiler için bizimle iletişim kurarak sorunlarınızı çözebilirsiniz.
 
direklere alttan bakmak büyük oranda bize fikir verir, ancak sadece yapraklardaki kırıklar çok büyük sorunlar yaratmaz, ama birinci resimdeki kırık sıkıbağ a yakın olduğu için belki de izolatörün tepe kısmı un ufak olmuştur, ama hiç bir parçası düşmeden kalmıştır, yani o izolatörü elleyince belkide tepe kısmı un ufak elimize gelecek. Müsait bir kesintide izolatörlerin değişmesi uygundur.
 
izolatörlerdeki en büyük sıkıntı bu tür catlak vb. durumlar meydana gelerek krepaj mesafesi dedigimiz durumu azaltmasıdır. Özellikle kirli izolatörlerde bu durum cok sık raslanmaktadır. kir katmanı biirikerek iletken hala gelebilmek ve buda atlamalara sebep olabilmektedir. Özellikle tuzlu bolgelerin çimento fabrikların vb. yerlerde bu durum cok sık raslanılmaktadır. Nitekim burada izolatör catlagıda krepaj mesafesini etkilediginden ve gerilim yükselmelerinde atlamalara sebep olabilecektir.
 
vht izalatörler de arıza bulmak çok zordur patlar ve göremezsin ayrıca izlatörde birşey olsa o hat tutmaz....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,685
Kullanıcılar
450,906
Son üye
Ümitgüçlü71

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst