Merhaba Bülent ustam. Konu konuyu açmışken bir elektronikçi bana hoporlörde + ve - yer değiştirirse sorun olmaz demişti. Yani hopörlörün. +'sı ve -'si olmaz dedi. Bu dogru mu?Ac için tasarlanmış sarı ve mavi teller yani girişe bak diyod var ondan sonra dc Elektrik var diyod üzerindeki beyaz band ayağına pil bağlayabilirsin, trafo bağlantsını söylediğin yere değil de hop sök bağla şemadan faydalanabilirsin.
Hayırlı akşamlar Sn. Öğretmen27 bend e sizin gibi düşünüyordum, ama artık fikrim değişti. Müzik setlerin arkasındaki klipsi yuvalar ayrı renkte kablolar da belirteçli iz (kımızı/beyaz, düz/kesik çizgi) kaliteli bir cihaz ise k. kılavzuunda da hangisinin + ya(kırmzı yuvaya) bağlanacağı yazar. Farka önemine gelince bildiğiniz gib içinden akım geçen tellerin belli manyetik alanı var (sğ el kuralı), biz üreticinin önerisine uyarsak ses sinyali bobini içe değil dışa oynatır hop. bobini de buna göre sarılır biz de en iyi verimi alırız. Fark var ama çok küçük boyutta olduğundan farkedilmez. Avometre ile dc ölçümünde siyah ve kırmızı probu ters tuttuğumuzda ibrenin sağ gideceğine sola sapması gibiMerhaba Bülent ustam. Konu konuyu açmışken bir elektronikçi bana hoporlörde + ve - yer değiştirirse sorun olmaz demişti. Yani hopörlörün. +'sı ve -'si olmaz dedi. Bu dogru mu?
ustam dün cevap yazamadım detayda küçük bir yanlış anlama var resimdeki işaretlediğim yere 12 v için ben onu ses yükseltmek için anladım besleme için sarı ve maviye bağlamam gerekiyor onu anladım bu şekilde büyük hoparlör bağlasamda çok ses çıkacağını sanmıyorum direk olarak. aklıma birşey geldi ama ,bilgisayar hoparlör devresi bir deneyeceğim siz ne dersinizAc için tasarlanmış sarı ve mavi teller yani girişe bak diyod var ondan sonra dc Elektrik var diyod üzerindeki beyaz band ayağına pil bağlayabilirsin, trafo bağlantsını söylediğin yere değil de hop sök bağla şemadan faydalanabilirsin.