Busbar Sistemi ve Kablolu Sistem Farkları

ben busbarsistemlerini uzun yıllardır kullanıyorum ve çok menunum özellikle textil sektörü için şahane bir sistem.
tabiki busbarda kalite önemlidir busbarda kalitenin öncü markasıda EAE dir.
her türlü ihtiyaca cevap verebilen ürünler geliştiriyorlar her ne kadar tok satıcı olup kendilerini ağırdanda tutsalar EAE firması busbarda vazgeçilmez bir firmadır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Busbar sistemleri çok iyi gerçekten ama bizim işletmede yangına neden oldu Pano odasından (3200 Amper) ana dağıtımlardahil tüm işletmeye bunlardan kullandılar. İşletme yeni yapılmıştı. Busbarlar italyan malı. Şuan ithal eden şirket kapandı. 2 ve 3 sene geçtikten sonra; trafo ve pano odası tamamen yandı 2 gün geceli gündüzlü çalışarak ana beslemeleri kabloya döndük. Yapılan araştırmalarda Busbar sistemleri zamanla gevşeme yapmış. Nedeninin bu olduğunu söylediler. Ama Busbarların genel bakımları düzenli şekilde yapılıyordu. Bence ağır işletme şartlarında ve yüksek akım isteyen yerlerde kullanılmamalı. Her güzelin bir kusuru vardır.
 
hikmet10 arkadaşın dediği gibi yüksek akım çekilmeyen,ağır işletme koşullarına maruz kalmayan ama alıcı sayısının çok olduğu yerlerde gerçekten harika.Bir zamanlar ege serbest bölgede üretim yapan zucchini-modemak diye bir yer vardı,busbarları çok iyi idi fakat nedense kapandı,eae kullanmadım ama sac işleme makinaları ve panolarda bu kadar iyi olduklarına göre eminim busbar konusunda da iyidirler.
 
Busbar dediniz de aklıma geldi.Fabrikada tadilat yapılırken havalandırmacılardan birsi spral taşıyla busbarı kesmiş.Gerekçesi de yapacakları yeni kanalın geniş olduğu için araya sığmayışıymış.
 
Yeni bir busbar var. markanin adi BBI . Kasa aluminyum. Hafif ve isinma problemini asmis adamlar. Tork anahtarina ihtiyac yok eklenirken. Uygun torka ulasinca 2 vidadan biri kiriliyor ve baglaniyor. Kisa devre degerleri iyi. Rusya'da ve Katar'da kullandim. Tam anlamiyla idiot-proof. Baglanti yerlerinin gevsemesine karsi monoblok sistemleri var. Bakim gerektirmiyor. Dedemin zamanindan kalma busbarlara benzemiyor. Memnunum. Tavsiye ederim. Tabii bu krizde hala is varsa. :)
 
şuan çalıştığım fabrikada güç dağıtımından tutunda aydınlatmaya kadar busbar kullanılmaktadır.busbar çok avantajlı özellikle makina sayısı çoksa(çalıştığım işletme gibi)sig.kutusu girişleri baralara geçme olduğu için küçük güçtekiler sorunsuz,büyük güçtekilerde sigorta girişleri kablolu olduğu için sig.değişiminde busbara bağlı bütün makinaları durdurman gerekli tek dezavantajı budur herhalde maliyet dışında.
 
BUSBAR ENERJI DAGITIM SISTEMLERI
BUSBAR SISTEMI NEDIR?
Busbar,elektrik enerjisinin dagitim ve tasinmasi icin tasarlanmis prefabrik ve moduler sistemdir.Genel yaps metal bir govde icerisinde, standartlara uygun olarak aliminyum yada bakir iletkenleri izolasyon malzemeleri ve ortamlari ile birlesmesinden olusur.
TEKNIF TARIF:Busbar sistemi muhafazasi Galvaniz sactan profil makinasindan sekillendirilerek birbirine kanatlanmis ve mekanik dayanikliligi artirilmistir.iletkenler ab-hlp ler icin pvc izolelidir.iletken sayisi l1,l2.l3.n+pe 4 veya 5 iletkenli imal edilir.Standart uretimi 4 iletken + gorev topraklidir.Butun tasarim ve testler iec 60439-1-2 satndartlara gore yapilmistir.
BUSBAR AVANTAJLARI:
Kolaylik:kolay dizayn edilir, guc dagilim ve temiz network yapisi, kolay muhendislik ve kurma olanagi.
Guvenlik: Dusuk tutusma enerjisi ve yuksek kisa devre degerleri .Busbarin dizilisine ve tipine bakilmaksizin fabrika cikisi guvenlik.
Hizli:Cok az takim kullanilarak hizli montaj
Esnek:Montajlar kolayca uzatilabilir ve modifiye edilebilir.
E-Line Busbar Standart ve modern elemanlardan olusan prefabrik e-Line busbar sistemleri elektrik iletim ve dagitiminda mukemmel cozum getiren muhendislik urunleridir.Uluslararasi test belgeli e-line busbarlar istenildigi anda genisliyebilme,degistirilebilme,tasinabilme veya tekrar kullanilabilme ozelligine sahiptir.
E-LINE KB KOMPAKT BUSBARLARIN ONEMLI OZELLIKLERI
Standart moduler yapi ve esneklik:
E-Line KB'nin moduler yapisi kullanim yerinin mimarisine kolayca uyum saglar.Ayrica govdeleri tasidiklari akima gore kablo veya hicbir benzeri yontemle kiyaslanmayacak kadar az yer kaplar.
Montaj kolayligi ve emniyet saglayan tek civata konstruksiyonu:
E-Line KB busbarlarin ek noktalarinda tek civata konstruksiyonu kullanilir.Civatanin her iki ucundaki belvil rondelalar her turlu isil sartta kontakt basincini sabitledigi gibi,civatanin gevsemesinide engeller.Tek civata sistemi e-line KB busbar montajinin son derece hizli yapilmasini saglar.
Yuksek Kisadavre dayanimi:
Isi Transfer Kolayligi:
Minimum gerilim Dusme:
E-LINE BUSBAR KANAL ENERJI DAGITIM SISTEMI 800A......5000A
Kullanim Alanlari:Buyuk sanayi tesisleri/tekstil ve konfeksiyon sektoru/otomotiv sektoru/tersaneler/trafo ana pano aras ve panolar arasi baglantilarla/ana kolon ve dagitim busbar olarak yatay ve dikey beslenmelerde kullanilir.
Ozellikleri:
Moduler yapi/profesyonel avantajlar saglayan kompakt yapi/yuksek termik kisa devre dayanimi/minimum gerilim dusumunu saglayan ozel tasarim.
E-LINE KO BUSBAR KANAL ENERJI DAGITIM SISTEMLERI 160A......8000A
Kullanim Alanlari:Tekstil vekonfeksiyon sektoru/otomotiv sektoru/sanayi tesisleri/atolyeler
Ozellikleri:25 cm'de bir akim alma imkani/4 veya 5 iletkenli sistem/kolay kapli iletkenler/
E-Line KO:prefabrik busbar kanal sistemi uygulama ornegi e-line KO toz kapakli "ozel cikis prizleri" guvenli ve fonksiyonel kullanimi saglar.
E-LINE KAM AYDINLATMA BUSBAR KANAL SISTEMI 25A.......32A
Kullanim alanlari:Atolyeler/Garajlar/sanayi kuruluslari
Ozellikleri:Istege gore esnek projelendirme/hizli,kolayli,guvenli montaj/5.iletken opsiyonu istege bagli tali fis/75 cm de bir akim alma imkani/istege bagli IP54 koruma sinifi.
E-LINE KAP PLUG-IN BUSBAR KANAL SISTEM˜ 40A....63A Kullanim alanlari:Atolyeler/is merkezleri/sanayi kuruluslari
Ozellikleri:
Elektrolit bakir iletkenler/tam boy kalay ve yanmaz izolasyon malzemesiyle kaplidir./5. iletken opsiyonu/75 cm de bir akim alma imkani/istege bagli IP54 koruma sinifi.
E-LINE KM BUSBAR KANAL SISTEMLERI 63A...100A
Kullanim alanlari:eek:rgu ve konfeksiyon tesislerinde/laboratuvarlarda/sanayi tesislerinin montaj ve bakim atolyelerinde
Ozellikleri:E-Line KM kullanilan tesislerde makinalar icin dagitim panosuna ihtiyac yoktur/her 37.5 cm de bir akim alma olanagi/istege bagli IP54 koruma sinifi
E-Line TB TROLLEY BUSBAR KANAL SISTEM˜ 25A....32A
Kullanim alanlari:Konfeksiyon sektoru/kesim makineleri/pastol makinalari/vinc ve kreynler
Ozellikleri:Ayni hatta istenildigi kadar akim alma arabasi kullanilir/cok iletkenli enstalasyon (7 iletkenlige kadar uretilebilme)
 
busbarları simdilerde otomasyon pano iclerindede kullanıyorlar cok sık duruyor
 
Merhaba,
ben de izmitte birçok fabrikada bu busbarlardan kullandım, sonuncusunu Gersan dan tedarik etmiştik,tuzlada bir firma,kanal işinde iyiler,busbara da girmişler, çok faydalı ve uzun ömürlü bir ürün, bizim kullandıklarımız alüminyum gövdeliydi ve araştırdığım kadarıyla bir tek bu firmada var, zaten adamlar patent falan almışlardı. Daha önce EAE kullanıyordum ama Gersanınki hem daha hafif hem de alüminyum olmasına rağmen aynı fiyata..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,014
Mesajlar
922,513
Kullanıcılar
451,242
Son üye
Tblade

Yeni konular

Geri
Üst