Buzdolabı için sürekli güç kaynağı yardım

holyland

Üye
Merhabalar,
Başlıktan anlaşılacağı gibi elektrik kesintisi meydana geldiğinde nofrost buzdolabı çalıştıracak USP'ye ihtiyacım var. bu konuda teknik bilgiye sahıp değilim. lütfen gerekli bilgiyi ve tavsiyeleri vermenizi rica ediyorum.
şimdiden herkese teşekkür ederim.

Enerji kesintisinde zarar görmesin derseniz olur ama uzun süre gelmiyor ise maliyeti yüksek olur. Öncelikle buzdolabı gücünü tespit edip ups gücünü seçeceksiniz. Kesinti süresine göre de ups bataryalarını alacaksınız. Upsin sinüs olması gerekebilir çalışır teyidi aldıktan sonra tercih yapın. 1000 va ups yeterli gelir. 24 volt ise 2 adet 12 volt 60 Ah batarya ile en az 1 saat gidersiniz.

[MENTION=51479]kaygısız[/MENTION] çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Buzdolabın markası Arçelik marka bilgileri şöyledir:
Güç: 180 W
Akım: 1.00 A
Diye yazılıdır.

İhtiyacım elektrik kesildiğinde buzdolabı çalıştırsın diye istiyorum.
bu konuda bana yardımcı olabilr misiniz? ne almam gerek? hangi ups? batarya daha almam mı gerek? ve onların montajı kolay mı? al tak çalıştır şeklinde mi? yada nasıl?

Merhabalar,
Başlıktan anlaşılacağı gibi elektrik kesintisi meydana geldiğinde nofrost buzdolabı çalıştıracak USP'ye ihtiyacım var. bu konuda teknik bilgiye sahıp değilim. lütfen gerekli bilgiyi ve tavsiyeleri vermenizi rica ediyorum.
şimdiden herkese teşekkür ederim.

İçerisinde tıbbi malzeme mi var?

@kaygısız çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Buzdolabın markası Arçelik marka bilgileri şöyledir:
Güç: 180 W
Akım: 1.00 A
Diye yazılıdır.

İhtiyacım elektrik kesildiğinde buzdolabı çalıştırsın diye istiyorum.
bu konuda bana yardımcı olabilr misiniz? ne almam gerek? hangi ups? batarya daha almam mı gerek? ve onların montajı kolay mı? al tak çalıştır şeklinde mi? yada nasıl?

Sn.holyland,normal ups'lerin kullanım talimatında buzdolabı,printer,vb.geri sinyal gönderen cihazların kullanılmayacağı kılavuzunda zaten yazılıp belirtiliyor.Ben bunu hiç okumadan direk olarak da buzdolabında çalıştırdığım için,tunçmatik lite 650 ups'nin bundan zarar gördüğünü (Hiç bir sebep yokken 12 volt 7 amperlik olan tek aküsünün iç yapısının bozulduğunu) yaşayarak gördüm.Size tavsiyem normal ups'leri hiç düşünmeyin,elektronik geri sinyal bildirimine dayanıklı olan özel kombi ups'lerini (Satın almadan önce kılavuzlarını okuyarak veya gerekli teknik danışmanlık alarak buzdolabı motorunun periyodik olarak geri verebildiği parazitik sinyallerin,bu ups türünde,dijital yapılı kombide aksaksız çalışabildiği gibi,herhangi olumsuz bir etki gösteremeden çalışabilmesinin teminatını tam olarak bu yetkililerden alarak,emin olarak),akü-inverter devresini (En az 300-350 watt.gücü bu inverteri verecek şekilde,motorun ilk kakınmasında fazla amper çekeceği göz önüne alınıp güç seviyesi yüksek seçilip göz önüne alınarak) ) veya küçük,benzinli portatif bir jeneratörü (Bu en az 180 watt.lık gücü çok rahat karşılayacak kapasitede) düşünün derim.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Arkadaşlar bilgi için teşşekkür ederim
evet tıbbi malzeme için kullanılan bir buzdolabıdır.

Benim tavsiyem;
Maddem tıbbi malzeme için kullanılacak bunun için A+++ mini bir buzdolabı alıp buna göre bir ups alırsanız enerji kesintisinde size daha uzun süre hizmet eder. İcabında mini buzdolabını odanızda başucunuzada koyabilirsiniz kolay ulaşım imkanı olur.

180 W.,200W.soğutucu ve dondurma dolapları için 650W. gücünde 24 volt ile çalışan çok iyi soğutmalı inverterler tarafımdan yapılıp kullanılmaktadır.İnvetrein etiketine değil içine bakarak 600 W veya üzerinde olmasına,soğutucunun da etiketine değil çektiği akıma bakarak inverter alıp kullanabilirsiniz.180 W. etiketli bir soğutucunun 350 W. güç harcadığına şahit olduğum için uyarmak istedim.Kolay gelsin.

12 V veya 24 V dc ekovat lar var , elektroniği üzerinde.
Hatta hazır monteli buzdolabı.
Denizciler karavancılar çok kullanır.

Forum istatistikleri

Konular
130,158
Kullanıcılar
453,257
Son üye
ahmet0334
Geri