ceza yemiş miyiz

Abimiz sana 3 dozlu bir ilaç vermiş , tek doz işe yaramaz :D
 
Birde @redskymuscular genel durumun bir özetini çıkarsan iyi olacak şunu yaptım şöyle oldu ; bunu yaptım böyle oldu . Bizim kafa kazan gibi oldu . Değerlendirme daha kolay olucak ; sürekli geri dönüp mesajları okumak zorunda kalıyorum :)
 
akşam 18.00 de kapattım kompanzasyonu
sayaçtan aldığım değerler
Aktif :55,43
End Reaktif : 22,82
Kap Reaktif : 6,95

sabah 08.00 değerlerini alıp kompanzasyonu yeniden açtım
sayaçtan aldığım değerler
Aktif :55,72
End Reaktif : 23,01
Kap Reaktif : 6,95

oranlar
kap oran:0
end oran : %65

end fark = 0,19 ------- sayaç çarpanı 1380 ------ 262 kVAR (14 Saatte ) --- 18,7 kVAR

bu hesapta herhangi bir hatam var mı?

kompanzasyonu devreye alır almaz 3.kademe(15kVAR) devreye girdi. aslında bu akşam da kompanzasyonu kapatıp sabiti açarsam belki sorunu çözmüş olacağız.
Birde buradan 14 saate bölerek bulduğun değerde ortalama bir değer olur diye düşündüm sonradan ben ; yani bazı tüketim anlarında daha fazla çekip ; bazı tüketim anlarında daha az da çekebilirsin ; ya da hiç çekmeyebilirsin :) . Yani çokta güvenilir değilse de iş görebilecek bir yöntem :) Sayaç tüketim birimlerinin sonuna da h ibaresi koyarsak daha iyi olur. kWh , kVArh gibi
 
Son düzenleme:
Bu konuda sayfalar dolusu yorumlar ve yüzlerce alternatif arayışına girmeye gerek yok yapılacaklar belli bunları yapmaz uydurma çözüm yollarına girersen sürekli uğraşır durursun.

Bir tesiste boşta çalışmaya yakın aşırı düşük yüklenme söz konusuysa;
1- Mevcut akım trafosu büyük gelir düşük akımları algılamaz zaten röle kademelerin devasa büyüktür. Yapman gereken düşük olan tüm yükü bir şalter üzerinden besleyip buraya uygun amperajda akım trafosu koymak ve bunun için küçük kademeli kompanzasyon tesis etmen gerekir.
2- AG komanzasyon yapıldıktan sonra trafo sabiti devre dışındayken OG sayaç endeksi alınıp sabit kondansatör değeri tespit edilir. Uzun vadeli çözüm içinde kontaklı ampermetre kullanılır yük akımı artınca 2. gerekirse 3. sabit kondansatör devreye girecek şekilde tasarım yapılır.

Bunları yaparsan normal yükten düşük güce geçişte sadece ana kompanzasyonu kapatır. Düşük yükü beslediğin lokal kompanzasyonu devreye alırsın sabit sorunun da olmadığı için iş biter.
Düşük yükten normal yüke geçiştede lokal komanzasyonu kapatır ana komanzasyonu devreye sokarsın. Sabit sorunun olmadığı için iş biter.

Abi bu düşük yüklenme sık sık olmuyor senede sadece 15gün oluyor dersen. Yükü yine tali şalter üzerinden besler buraya koyacağın akım trafolarını ana kompanzasyonun rölesine bağlar, ana kompanzasyonda 6 grubu küçültür röle setup'ını yapar işi bitirirsin.
 
bizim mahalleye sonra ; evde yokuz deri
şeh,r dışındadaydım hocam. özelde de inanın bir yığın işle ugraşıyorum. mayıs da düğün var Allah izin verirse.
sayın @YaşlıUzman
her ne kadar diplama da Elektrik Elektronik mühendisi yazsada henüz müh bile değilim.
bir fabrikanın bakım birimin şefiyim.
ancak henüz ne bir elektrikçi var ne bir mekanikçi. kendim iş emri yazıp kendim yapıyorum. önerilerinizin bir kısmını anlayamıyorum (bilgi kapasitem yetersiz./ intermidate diyelim)
bir kısmını anlıyorum ama uygulamasını nasıl yapabilirim onu bilmiyorum (uygulama kapasitem daha da yetersiz / elementary falan)
şunu yararlı olacağından emin olur isem şunu yardımınızla yapabilirim.
mevcut kademelerden
1.60 / 2.60 / 3-30 / 4.30 / 5.15 / 6.60 / 7.60 / 8.60 / 9.60 / 10.60 / 11.60 kVAR ya.
ilk iki kademeyi 12,5 ve 10 kvar lık iki kondansatör ile değiştirebilirim.
ancak mevcut akım trafosu ile çalışır mı bilmiyorum.
ya da 15 kvar lık sabit kademe yanına 10 ve 5 kvar lık 2 sabit kademe yapabilirim. (ondan da pek emin değilim)

olur derseniz
  1. kondansatörü değiştirirken dikkat etmem gereken bir şey var mı?
  2. sigortasını off konuma getirsem yarım saat içinde kendi kendine boşalır mı
  3. topraklamasını yapın deniyor onu nasıl yapabilirim?
gördüğünüz gibi neredeyse hiç bir şey bilmiyorum.
ama şu yada bu şekilde tek başıma yapıcam.
saygılar
 
1- Mevcut kademe güçlerin büyüktür küçültmen lazım dedim. 1-2 kademe yetmez
2- Düşük yüklenmede mevcut akım trafosu sağır kalır olmaz tali şalterden tüm yükü besle dedim.Mevcut akım trafosuyla olur mu diyorsun !
3- Sabiti kontaklı ampermetre ile çöz düşük yüklenmede sabit kondansatör güç ihtiyacı az olur yüklenince artar. Sen 2 kademe daha ekleyeyim diyorsun !
Yani ne dediysem tersini öneriyorsun !
Dediklerimi uygulayabilmen için önce ne dediğimi anlaman lazım. Madem bu işi sen çözmek zorundasın. Düşük yükü tek şalterden besleyip oraya uygun düşük amperajda akım trafoları koymakla işe başlamak zorundasın !

Düşük yükte 160A'i bulmadığını belirtmişsin bu 50-60 kVAr'a tekabül eder. 1-2 kademe değil 6 kademe bile hassas bir kompanzasyon için yetmez.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
930,992
Kullanıcılar
452,755
Son üye
İmmortalxxx

Yeni konular

Geri
Üst