elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
reaktif=endüktif demektir.
ilk sorumu yazarken faturamı paylaştımreaktif=endüktif demektir.
Valla kardes bende ilk zamanlar senin gibiydim. calistgim sirkette evinde biseyi bozulan getiriyor.biz de tabi ise yeni basladgmiz icin kimseye yok diyemiyoruz vs derken baktim iyice isin b...nu cikardilar...bundan sonra biseyi bozulan varsa yapmiyorum bir sekilde basimdan sagiveriyorum.sende oyle yap basa cikamwzsin bnden soylemesi..tek kisi ile bakim onarim isi gercekten zordur...ben de calstgim isyerlerinde hic amirim olmadi..yani biseyleri sorup ogrenecek vasifli ustam olmadi hic..hep ben birilerine seflik yaptim ogretici oldum..bi fabrikada vardi ustam adamin agzi vardi dili yoktu..devasa makinalarin arizalarini pano kurulumlarini gozu kapali yapiyordu..bana da hic bisey anlatmazdi..ben ogrenmeye calisiyodum ama yuzlerce role plc dolu bir panoya sadece bakmakla yetiniyordum..yani seninkiside gercekten zor bir is.tek bakimci ile bu is nasil yuruyecek koca fabrikadan bahsediyorsun..tekim
bakım onarım adına herşey bana bırakıldı.
ne elektrikçi ne mekanikçi kimse yok ve abuk sabuk işler dahil (fatura, boya, alım satım) her türlü arıza da bana gelmekte.
bugün evindeki el blender ı bozulan vatandaş onu getirdi.
(senaryoları) deneyesim var
yaptığınız bütün hesaplamaları tekrar ettim ve anlattıklarınızı çoğunu anladım diye düşünüyorum.Ben yapacağınız işlem sonucununda ne olacağını bildiğim için gerek yok diyorum.
bu 3 kısmı da halledip bitirmek benim amacım.3.tesisisimizde hesaplamalar sonucunda kademeye verilen kondansatör değerleri büyük verilmiş olma ihtimali var mı?
4.SENARYO : hergün 11 de değer alıyorum. yarın 11 de değeri aldıktan sonra kompanzasyonu 1 günlüğüne kapatsam sistem bir sonraki gün end. ve kap. değerlerde nasıl bir peak yapar?
5.SENARYO : yarın röle ile oynasam ve ayarladan bir şekilde 0,99 dan inmeyen cosf yi 0,95 çeksem sistem end ve kap değerlerde nasıl bir tepki verir?
rölede cosfi kaç olarak ayarlı?
malesef rölenin de daha tam özeliklerini bilemiyorum.
Okuduğum değer
0,99 anlık
-0,99 anlık
eğer 0,95 çekersem yarın bu 2 düşüşü bile başaramayacağım anlamına geliyor.
denediğimde dediğnz gibiSENARYO 5 i bugun denemeyi planlıyorum öğrenmek için.
cos f yi 0,95 çekmek demek
oldHayır biz eğer cosfi'yi 0,95'lere çekersek, devreye giren kondansatör gücü azalacağından dolayı şu an bir miktar kapasitif değerin artmasına neden olan etki ortadan kalkacak ve sonuçta kapasitif sayaçta ilerleme durmuş olacaktır
bu iken 26.11 de46,05
20,50
5,53
aynen dediginiz gibi bu sebeple senaryo 4 ü yapmamıza gerek yokYapacağımız işlemin sonucunda ne olacağı belli olduğundan deneme yapmamıza gerek yok
kapasitif zaten sıfır.4.SENARYO : hergün 11 de değer alıyorum. yarın 11 de değeri aldıktan sonra kompanzasyonu 1 günlüğüne kapatsam sistem bir sonraki gün end. ve kap. değerlerde nasıl bir peak yapar?