ceza yemiş miyiz

@redskymuscular kardesim selam.benim merak ettigim koca fabrikada bu kompanze isinden anlayan bir muhendisiniz yok mu sizin?.. Normal sartlarda olmali diye dusunuyorum,yanlis anlama sadece merak...senin ogrenme arzuna ve sevkine de ayrica helal olsun diyorum.)
 
tekim
Bakım onarım adına herşey bana bırakıldı.
ne elektrikçi ne mekanikçi kimse yok ve abuk sabuk işler dahil (fatura, boya, alım satım) her türlü arıza da bana gelmekte.
bugün evindeki el blender ı bozulan vatandaş onu getirdi.
 
Valla kardes bende ilk zamanlar senin gibiydim. calistgim sirkette evinde biseyi bozulan getiriyor.biz de tabi ise yeni basladgmiz icin kimseye yok diyemiyoruz vs derken baktim iyice isin b...nu cikardilar...bundan sonra biseyi bozulan varsa yapmiyorum bir sekilde basimdan sagiveriyorum.sende oyle yap basa cikamwzsin bnden soylemesi..tek kisi ile bakim onarim isi gercekten zordur...ben de calstgim isyerlerinde hic amirim olmadi..yani biseyleri sorup ogrenecek vasifli ustam olmadi hic..hep ben birilerine seflik yaptim ogretici oldum..bi fabrikada vardi ustam adamin agzi vardi dili yoktu..devasa makinalarin arizalarini pano kurulumlarini gozu kapali yapiyordu..bana da hic bisey anlatmazdi..ben ogrenmeye calisiyodum ama yuzlerce role plc dolu bir panoya sadece bakmakla yetiniyordum..yani seninkiside gercekten zor bir is.tek bakimci ile bu is nasil yuruyecek koca fabrikadan bahsediyorsun..
 
(senaryoları) deneyesim var

Yapacağımız işlemin sonucunda ne olacağı belli olduğundan deneme yapmamıza gerek yok.

Ben yapacağınız işlem sonucununda ne olacağını bildiğim için gerek yok diyorum. Ama sen, "ben bilmiyorum ve anlatımınızdan anlamıyorum. Deneme yanılma(yamulma) yöntemini kullanacağım" diyor isen, tercih senin.

Cezadan çıkamayacak olma nedenin zamanın azlığı ve tüketimin düşüklüğü.

1 Günlük ortalama aktif tüketimin 750 kWh, ay sonuna 6 tam gün kaldı. Ay sonu itibariyle toplam aktif tüketimin 20.000 kWh civarında olacak.

Kapasitif tüketim; 20.000 kWh aktif tüketimin %15'ini geçmemeli yani 3.000 kVArh'i geçmemeli ki ceza gelmesin. Oysa senin kapasitif tüketim 6.250 kVArh'lerde.

Tüketimi 42.000 kWh civarına getirmeden cezadan kurtuluş yok.
 
Ben yapacağınız işlem sonucununda ne olacağını bildiğim için gerek yok diyorum.
yaptığınız bütün hesaplamaları tekrar ettim ve anlattıklarınızı çoğunu anladım diye düşünüyorum.
hesaba göre ceza yememek için aktif enerjiyi 4 kat arttırmamız gerekiyor
bu kısım tamam.
bu 3 kısmı da halledip bitirmek benim amacım.
SENARYO 5 i bugun denemeyi planlıyorum öğrenmek için.
cos f yi 0,95 çekmek demek açıyı büyütmek dolayısıyla q yu arttırmak demek bu da kapasif değerimiz (günlük değerimiz %2 lerde) artması demek. Zaten cezayı da buradan yiyeceğimize göre buradaki sayacın daha hızlı dönmesi demek de 0,133449 birim fiyatla çarpılacak değerin büyümesi demek.

bugün aldığım değerler ile %43 kap. yani 2 2 düşme devam ediyor.
eğer 0,95 çekersem yarın bu 2 düşüşü bile başaramayacağım anlamına geliyor.

senaryo 5 in sonuçları yarın kontrolkaleminde
 
rölede cosfi kaç olarak ayarlı?

diye sordum
malesef rölenin de daha tam özeliklerini bilemiyorum.
Okuduğum değer
0,99 anlık
-0,99 anlık

dediniz.

Yani ayar yapma kısmını daha önce yapabilseydiniz, kapasitif endeks hiç ilerlememiş olacaktı. Cezayı önleyemiyecek ancak cezanın yükselmesinin önüne geçmiş olacaktık.

eğer 0,95 çekersem yarın bu 2 düşüşü bile başaramayacağım anlamına geliyor.

Hayır biz eğer cosfi'yi 0,95'lere çekersek, devreye giren kondansatör gücü azalacağından dolayı şu an bir miktar kapasitif değerin artmasına neden olan etki ortadan kalkacak ve sonuçta kapasitif sayaçta ilerleme durmuş olacaktır.

Bunu yapmak endüktif tüketim değerini büyütecek ancak ceza kapasitife geleceği için bu büyüme çokta önemli olmayacaktır.
 
Son düzenleme:
Kapasitif gücünüz azalacağı için ceza miktarınız daha aşağı ve belki tamamen ortadan kalkacak ancak tekrar söylüyorum:EĞER FABRİKA TAM OLARAK FAAL OLDUĞUNDA AYARLARINIZI ESKİ HALİNE GETİRMEYİ UNUTMAYIN!
 
sayın @AD_EM
SENARYO 5 i bugun denemeyi planlıyorum öğrenmek için.
cos f yi 0,95 çekmek demek
denediğimde dediğnz gibi
old
bu iken 26.11 de
Akf : 47,17
End R. 20,76
Kap R. 25'i ile aynı

Ay başı ile kıyasladğımda
End Oran : 15,75
Kap Oran : 40

bir gün evvel ile kıyasladıgımda
End Oran : 30
Kap Oran : 0

Kap artışı durdurabildim yardımınızla. Sistem sanırım kapasifi düşürmek için end yüzde 30 lara cıkardı. Yani ay basından itibaren günlük fark böyle olmayacaktır.

Yapacağımız işlemin sonucunda ne olacağı belli olduğundan deneme yapmamıza gerek yok
aynen dediginiz gibi bu sebeple senaryo 4 ü yapmamıza gerek yok
4.SENARYO : hergün 11 de değer alıyorum. yarın 11 de değeri aldıktan sonra kompanzasyonu 1 günlüğüne kapatsam sistem bir sonraki gün end. ve kap. değerlerde nasıl bir peak yapar?
kapasitif zaten sıfır.
eger kapatırsam sistemi hiç yoktan endüktif değeri (oranı) arttırmış olacağım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…