Evdeki Tamirci
Üye
En azından ailenizden önce komşularınıza apartmansa diğer kattakilere veya çevrenize sorun böyle bir durum olup olmadığını. Aile işi sizin bileceğiniz iş. Benim bildiğim UPS ler yani kesintisiz güç kaynakları, örneğin pc yi prize takmadan ups i takarsınız ardından bilgisayarı ups e takarsınız. Amacı normal zamanda içindeki aküyü şarjda bekletmek ve elektrik kesintisi durumunda jenaratörlerin aksine cihaz kapanmadan belki saniyenin onda biri gibi kısa bir zamanda devreye girmesidir. Modeline göre içindeki aküye ve sizin anlık tüketiminize göre 30 dk 1-2 saat vb. İllaki bir elektrik dalgalanmasında işe yarar ama sizin sıkıntınızın ne kadar büyük olduğu belli değil. Dediğim gibi asıl amacı fabrikalarda üretimin durmasını engellemek, özel devlet dairelerinde bazı bilgisayarların ve sistemlerin kapanmasını engellemektir. Açıkçası çok da fiyatı uygun cihazlar değil. Voltaj regülatörleri ise amacı tamamen elektriği 220 sabit tutmaktır. Onlar da pek ucuz cihazlar değillerdir. Elektrikçi oldukça ucuz bir çözüm olabilir. Voltaj regülatör fiyatlarına bakın bir araştırın elektrikçilerle telefonda görüşün fiyat alın karar sizin. Ailenize bu yazıları da okutabilirsiniz. Benim bildiklerim bu kadar elimden başka bir şey gelmez. Durum çözülürse bilgilendirin. İyi günler.Yardimlariniz icin cok tessekürler. Allah hepinizden razi olsun öncelikle.
Yolladigim bir link vardi oradaki gibi birsey mi acaba. Watt olarak hangisini tercih etmeliyim. Watt oranlari baglayacagim cihazlarin wattlari ile mi ilgili, yoksa baska bir anlami varmi? Sizce hangisini tercih etmeliyim? Muzik yaparken yada bilgisayarda calisirken fazla alet baglamam gerekebilir yüksek wattlı. Birde diyelim prizden nekadar volt gelirse gelsin aletlerimi kesinlikle korur ve dogru degerde volt mu iletir? Yada o tür cihazlarin inputunda diyelimki 230v yaziyor, o cihazda fazla volttan bi süre sonra bozulabilir mi? Kusura bakmayin belki biraz fazla soruyorum ama artik kesin cözüm olsun istiyorum.
Tessekürlerimi, saygilarimi iletiyorum
Sizede cok cok gecmis olsun. Cok üzüldüm ve anlyabiliyorum gayet iyi. Gercekten elektrik konusu cok hassas bir konuymus.
Size tamamen katiliyorum. Ancak bizimkilere söz geciremiyorum. Onca cihazlar bozuldu, bozuluyor akillari baslarina gelmedi. Birdaha denerim bizimkileri ikna etmeye. Forumda yazilanlari okurlarsa belki insafa gelirler. Ara bir regulator yada ups gibi cihazlarla halledebilirsem hallediyim diyorum simdilik. En azindan geride kalan cihazlarim fazla hasar görmesin burdan tasinana kadar
https://www.hepsiburada.com/marxlow-dt-830d-dijital-multimetre-p-HBV0000046SPB türk sitesi ama model olarak tavsiye tmek için aldığım piyasadaki en ucuz cihazlar bu tipteki en ucuz herhangi bir cihazı alıp prizi siz de ölçebilirsiniz. Alırsanız prize cihazı takmadan buraya yazın yardımcı olurum.