CNC Kullanımı İçin Yararlı Videolar

Çift taraflı bantların bazıları gerçekten çok kuvvetli. Ambalajında bilmem kaç santimetre kareye bilmem kaç kg taşıyacağı yazıyor. Ben aparatlarla sabitlenemeyecek kadar küçük bir alüminyum parçada kullanmıştım. Tabii mengene kadar sağlam tutmaz ama hızlar, dalma vs. ona göre ayarlanırsa kullanmada bence sakınca yok. Sadece ilk denemelerde tecrübe kazanana kadar dikkatli olmakta fayda var.
 
O bantların en kuvvetlisi "mahmut" marka olanlar. Migros bile pano vs yapıştırmada onu kullanıyor:) Ben de oradan görmüştüm biri vasıtası ile.

Göbeğimdeki aluminyum kesiğini göstermek istemiyorum. Gerçekten tehlikeli... Üstelik malzemeyi siz oynamıyor zannetseniz de ufak ufak oynuyor vs istenilen kalite olmuyor. 1- 2mm kalınlığında malzemeyi elbet tutar. Ama 15 mm aluminyum işlemek tutuyor gözükse de risk barındırır. Risk makina riski olsa tamam ama sağlık riskidir bu.

Düz levhada bence en iyi çözüm vidadır.Koyun mdf'y. Üstüne malzemeyi fire vereceğiniz 5 köşeden vidalayın ve koparmalı işleyin. Vakum tabla varsa en iyisi tabi ama çoğumuzda yok.

Seri üreten yerlerin bazıları vakum tabla kullanıyor. Ama vakum tablayı da şöyle kullanıyor. Önce bir mdf koyuyorlar. Sonra onun üstüne malzeme koyuyorlar. Vakum mdf gözeneklerinden taa yukarıdaki malzemeyi çekiyor. Mantık mı değil. Hem vakumu fazla açma durumu oluyor hem de makinanın ilerleme hızını yavaşlatıyorlar.

Reklamcılar ise vidalıyor. Çünkü hızlı çalışmaları ve farklı işler yapmaları gerekiyor. En kolayı vida atmak. Gayet de hızlı çalışıyorlar. Ama bolca fire veriyorlar. Neyse işledikleri malzemeler çok pahalı değil.

@asenyurt 'da bahsetmiş. Evet kırılır. Hatta sökmek için altına sipatula filan sokar asılırsınız zor çıkar. Ama parçayı şöyle ellediğiniz e 1'er 2'şer mm sağa sola oynar.
 
bende bir keresinde çift taraflı kullandım 3mm pleksi kesiyordum iş bittikten sonra çıkarırken kırdım :D

Zaten mesajım (#32) çift taraflı bant yerine, sökme zorluğu nedeniyle de önerilen benzer bir yöntemle ilgiliydi. Arkadaşlar yazılanları dikkatli okumadan, videyoları dikkatli izlemeden ve refleks olarak olmaz yaklaşımı ile başladığı için konu başka yerlere doğru uzadı.

Tek bir yöntemle her şeyin bağlanabilmesi için mucize bir çözüm olsaydı bu kadar çok ve farklı bağlama yöntemi de var olmazdı.

Mesaj her ne kadar çift taraflı banta alternatif için olsa da üçüncü videyo olarak da çift taraflı bantın sökülmesi ile ilgili bir videyo eklemiştim.
 
Son düzenleme:
Ne diyeyim. Denenmişler denenmez. Ama istersen bir deneyebilirsin. Zararı olmaz zaman ve para dışında.

En basit örnek dust collector. Türkiye de kendin yap dust collector yapmak mantıklı değil mesela. Keşke biri bize denedim olmaz git direk ürün olarak al deseydi.
 
Benimki de çalışıyor. Fakat çok yer kaplıyor. Poşetli değil bir daha poşete boşalt filan. Hortumlarda dünya kazık yedik. Hortum bağlantı aparatları standart olmadı. Yani ek TE başka kanallar bağlamak isteseniz uyumlu parça bulma zor olacak. Harcadığımız paralara hazır poşetli kip ürün alınırdı.
 
Dairesel parçaların merkezinin, sivri uçlu bir freze ve ince çelik cetvel vb. malzeme yardımı ile pratik olarak belirlenmesi. Yöntem hassas olmasa da videyoda ölçüm olmadan yaklaşık 0.03 mm civarında bir hata ile merkezi buluyor;

 
Son düzenleme:
Bir parçanın merkezini bulmak için çok vakit kaybetmiş gibi. Gerçekten üretirken böyle zamanlar harcıyorlar mı?

Ben olsam mengene merkezde toplanan mengene ise mengeneyi touch sensor ile frezeye merkezlerdim. Yani her daim mengenenin ortası kapalıykende, ortalardım. Parçayı ayrıca ölçmek ile uğraşmazdım. Makine zaten direk parçanın merkezinde olurdu. (parçanın ezilmeyen bir parça olduğunu düşünürsek)
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
130,143
Mesajlar
933,532
Kullanıcılar
453,223
Son üye
Shentyurk

Yeni konular

Geri
Üst