* Siz kendi seri üretiminizi düşünerek değerlendiriyorsunuz. Vakum tablası, buradaki çoğunluğun arada karşılaştığı tek tük sıkıntılı parça için masraflı ve zor bir çözüm.
* Loctite kullanılması gerekmiyor, Japon yapıştırıcı yeterli. Seri üretim olursa maliyetine bakılması gerekebilir. Maskeleme bantı çift taraflı banttan daha ucuz. Her bağlama yönteminde sınırları aşarsanız malzemeniz ziyan olabilir, tehlike yaratabilir. Vakum da kullansanız sınırlarının dışına çıkıldığında ve bir noktada sıkıntı başlayacaktır.
* Doğrudur, iş parçasının yapışma alanına oranla yüksekliği arttıkça sorun yaratabilir. Yapışma kalitesi, malzeme sertliği, yüzey pürüzlülüğü vb. unsurlar da göz önüne alınarak bu oranın dikkatle belirlenmesi gerekir.
* Yöntem zaten çift taraflı bant
yerine önerilen ve yassı malzemeye uygun bir seçenek, her şeye deva değil.
Olmaz diye kısa bir yanıt sıkıntılı. Örneğin ilk olmaz yanıtınızın mesajda yazılanlarla pek ilgisi yoktu, ahşap tutkalı gibi. Kısa bir yanıtla aksini savunduğunuzda herkesin bunu doğru kabul etmesi için, sizin konuyu iyi okuyup anladığınızdan, konu hakkında tam bilgili olduğunuzdan, bu konuda denenebilecek herşeyi denediğinizden emin olması (?) gerekir.
Ya da yaptığınız denemeleri ayrıntılı yazarak diğerlerinin yolunu kısaltabilirsiniz. Örneğin piyasa da bulunan A, B, C, D ... marka bantları, yapıştırıcıları kullandım, malzemenin yapışma yüzey alanı ve yüksekliği şuydu, malzeme alüminyum, çelik, ahşap vs. idi, yüzeyi taşlanmıştı veya pürüzlüydü, yapıştırıcıyı ısıtırarak uyguladım, yüzeyi asetonla, izopropil alkolle temizledim veya temizlemedim, sıkıntılar şunlardı gibi. Değerli olan da bu bilgi, aktardıklarınız kullanmak isteyene yol gösterecek ancak kendi kararını da verebilecektir. Görüşünüze ve denemelerinize katılanlar başka bir çözüm arar veya sizden farklı şeyler denemek de isteyebilir, örneğin yapışma yüzey alanı aynı ancak yarı yükseklikte iş parçası veya farklı marka yapıştırıcı, bant malzeme gibi.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/posts/744463/