freedom33
Üye
Suat kardeş anladığım kadarıyla yolun başındasın,bende ilk makinamı 2 sene önce mdf den yapmıştım baya baya acemiliğimi attım,forumdaki profesyonel arkadaşlar sayesinde her geçen gün yeni birşey öğreniyorum.Sana tavsiyem ilk makinana çok fazla yatırım yapma,yani örnek veriyorum yukarıda gpeker arkadaşımın paylaşmış olduğu mil fiyatlarını incelemişsindir ,destekli ile desteksiz mil arasında 6 kat fiyat farkı var buda demektir ki x ve y eksenine 50cmx4=200cm ve z eksenine de 30cmx2 60 cm kullanacağını varsayarsak baya bir fiyat farkı ödemek zorunda kalırsın.Naçizane fikrim desteksiz 16 veya 20mm kullan.Hızlı hareketten kaynaklanan esnemeler demişsin,bence hızlı hareketten esneme olmaz,çok sert veya işlemesi zor olan bir malzemede spindel parçayı işlemek için çok güç harcıyorsa ozaman milin inceyse esneme yapabilir,ama tahmin ediyorum ki sen ilk etapta ahşap,pleksi,aluminyum gibi parçalar işleyeceksin yada baskı devre kazıyacaksın.Uzun lafın kısası bol bol google dan router görsellerine bak hepsi sana ayrı fikirler verecektir,ilk makinanda acemiliğini at ,işin özünü iyice anla sonra çok daha profesyonellerini yaparsın,ilk etapta çok profesyonel bir makina yapmaya kalkarsan belki karşılaşacağın zorluklar nedeniyle sıkılıp bırakacaksın ve maddi kaybın daha çok olacak.Saygılar.