CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

Harici açma kapama için uğraşılacak bşr durum yok. Inverter marlası nedir bilmiyorum ama harici buton ile aç kapa çıkışlarını dediğim gibi kablo ile tb6600 rölesine bağla. Hız ayarını pota ver parametrelerden. Tamamdır. Frekanslı şekille ilgili tecrübemm yok

Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
PowerFlex_4M sürücünün üzerinde +10V (PIN 12) çıkış var, bununla harici potansiyometre kullanımı da gösterilmiş. Bense Mach3'den kontrol etmek istiyorum.

@akg'nin örneğinde +10V ile 0-10V arasına (PIN 12 ve 13) direnç konmuş. Dirençle ve direnç olmadan da denedim çalışmadı.

Harici potansiyometre ile deneyeyim, bir tür kontrol olur.

Allen Bradley servisi ile de görüşmüştüm. Hızlı ve anlaşılmaz bir iki cümle ile açıkladı. Servis hizmeti vermeyi teklif etti. Şu anda Mach3, TB6600 kart ve spindle-sürücü bağlı henüz bir CNC yok, evde ve hobi amaçlı desem de, açıklayıp yardımcı olmak yerine İstanbul'un öbür ucundan gelip servis hizmeti verilmesi gerektiği konusunda ısrarcı oldu.

Sorunun bir nedeni de Mach3, TB6600 kart (Çin) ve PowerFlex_4M gibi (az bildiğim) üç farklı ürünü bir araya getirip çalıştırmak. Mach3'den kontrol etme ihtiyacı olursa ve daha fazla öğrenip anlayamamışsam mecburen servise çarpılırız.
 
Son düzenleme:
Tb6600 kullanıpta memnun kalan var mı acaba ? Tb6560 daki eksiklikler ne kadar giderilmiş ? En azından Hobby cnx diyeceğimiz 20x30 bir cnc için yeterli olur mu ?
 
Zor soru, sadece motorları bağlayıp Mach3 ile denemeler yaptım. Deneyim sonrası bile sadece kendi kartımı tanıyacağım için karşılaştırma yapmak zor olacak.

"Step Motor ve Sürücülerimizi Ne Kadar Tanıyoruz?" konusunda tanıtmaya ve soru işaretlerimi ortaya koymaya çalıştım.

Şu anki görüşüm kullanılabilir, bu yorumu @Suat_Korkmaz'ın TB6560 ile onca yıl çalışması ve TB6600 deki iyileştirmeleri göz önüne alarak yapıyorum. En çok 3 (RMS) amperlik motorlarla ve 40-42 voltları aşmadan kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Karşılaştırma tablosu aşağıda;

 
Son düzenleme:
Mach3, VFD ve röle kullanımını araştırırken aşağıdaki örneğe rastladım.

Kontrol kartı (BOB) 5V ile çalışıyor, röle modülü (AC250V 10A ; DC30V 10A) ile kumanda edilmek istenen selenoid piston ise 24VDC. Kart üzerindeki röle yerine boştaki pinlerden biri kontrol için kullanılmış. Belki benzer bir kullanım gereksinimi olan çıkabilir.

Not: Selenoidin kapanırken sargısından kaynaklanan elektromanyetik alan (EMF) etkisini engellemek için diyot (1N001) kullanılmış.

 
Son düzenleme:
Mach3 ve röle ile farklı voltajlardaki cihazların kullanımı için örnek olarak vermiştim.

Siz kontrol kartı, röle bağlantısını ve Mach3 ayarlarını, nasıl kullandığınızı anlatırsanız forumdakiler yabancı dildeki videyoya mecbur kalmamış olur.
 
çok basit
röle
ya da solid state röle (Elektronik), standart röle gibi mekanik değildir. sinyal almak için düşük voltajlara ihtiyaç duyarlar. özelliklerine göre bulabilirsiniz.
normal mekanik rölelerden daha sağlamdır.
normal rölelerinde voltajlarına göre değişik olanları ve üstünde taşıyabileceği kapasiteyi gösteren yazılar mevcut. mesela 5v-12v-24v ile tetiklenir ama taşıyacağı akım 110v 10a veya 220v 5a yazar.
size uygun olanı belirleyip gerekli montajı yaparsanız sorun olmaz.
 
sorunu çözdünüzmü parametre ayarları doğru ise bu şekilde bağlantı ile çalışması gerekiyor. p106 2 ve p108 2 olacak zaten o şekilde yapmışsınız. sürücü üzerinden çalıştırmada sorun yok sanırım bağlantı şekildeki gibi yapıp (şekildeki renklere göre konuşuyorum) mavi ile sarıyı birbirine bağladığınızda spindle ileri mavi ile kırmızı yı bağladığınızda geri çalışması lazım. bunu denedinizmi deneyip en azından sorunun sürücüdemi olup olmadığı kontrol edilmiş olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…