Yağ tablaya bulaşır, aralarına girer(seninkinden yok). Oraları silikonla kapatırsın vs. Etrafa yağlı alumimyumlar attırmasın diye tabla çevresine köpükten 4 köşe çerçeve yaparsın. GÖrüş alanı ve kullanımı kısıtlar. Fiberglass''I sadece yağ ile kesemezsin(sağlık açısından). Ama su havuzu içinde çok rahat kesersin. Aluminyum talaşı ağır gibi gözükse de az paso verilen işlerde sim gibi etrafa uçuşur. Uçuşan bu aluminyum tozlar ortalıktaki elektronik parçalara, 3'lü prizlere girer. Kısa devre yaptırır. Su içinde olursa aluminyum talaşları direk havuzda kalır.Kanalda yıkanarak alt hazneye akıtılır. Raylara ve millere aluminyum talaşı olur. Raylardaki bu aluminyumlarda arabalara girip dağıtmaz çizmez. Bir de şu ecnebi makinalarına bakıyorum. Kalıpçı diye tamir edebileceğimiz kişiler genelde şarıl şarıl su+kimyasal karışımı ile kullanıyorlar.
Yani ikisi de olur. Ama hangisi daha avantajlı ise onu yapmak lazım.
Açıkçası ben de sizin gibi hala araştırıyorum. Ahşap talaşı için raylarda hangi yağ kullanmam gerektiği konusunda hala kararsızım. würth gress sprey, normal makina yağı, gress ?, Vectra mobil 2 yağ vs...